Ontwikkelingen rondom het coronavirus

Met ingang van 25 februari komen de coronamaatregelen te vervallen.

De basismaatregelen blijven van kracht.

  • Er is vanaf dat moment geen mondkapjesplicht meer;
  • Er hoeft dan geen anderhalve meter afstand meer gehouden te worden.

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen rondom de ontwikkelingen met het coronavirus. Je kunt natuurlijk ook altijd één van onderstaande websites bekijken.

Veelgestelde vragen

Wat is het coronabeleid van Zone.college?

Zone.college baseert zich bij het vaststellen van haar beleid op landelijke wet- en regelgeving. Tegelijkertijd houdt Zone.college zoveel als mogelijk rekening met gevoelens die leven onder leerlingen/studenten/cursisten, medewerkers en ouders/verzorgers. Het beleid van Zone.college stelt de gezondheid, veiligheid en het welzijn van haar leerlingen/studenten/cursisten en medewerkers altijd voorop. Ongeacht de situatie bieden we zo goed mogelijk onderwijs en we bieden elkaar de ruimte om er verschillende visies en meningen op na te houden, zonder de waardering en het respect voor elkaar te verliezen. Binnen ons huidige beleid vragen wij leerlingen/studenten/cursisten niet om kenbaar te maken of zij getest zijn of gevaccineerd.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij deze voor iedereen vervelende periode in gezamenlijkheid en met respect voor elkaar doorkomen. Ook zullen we de dialoog over het onderwerp met elkaar blijven aangaan.

Wat moet ik doen als ik klachten heb?

Zone.college volgt de richtlijnen van de overheid. We gebruiken hiervoor de quarantainecheck van de rijksoverheid. Na de check weet je of je in quarantaine moet en wanneer je je moet laten testen. Ook als je gevaccineerd of hersteld bent. Je vindt de check op www.quarantainecheck.rijksoverheid.nl.

Mag Zone.college contactgegevens aan de GGD doorgeven? Is dat niet tegen de AVG?

Als naar het oordeel van de GGD bepaalde contacten rondom een positief geteste persoon risico gelopen (kunnen) hebben, dan mag de school de contactgegevens van andere mensen zonder bezwaar doorgeven aan de GGD. Het betreft immers algemene (en geen bijzondere) persoonsgegevens en er is sprake van een ‘gerechtvaardigd belang’ voor de persoon zelf en/of voor anderen. Hiervoor is dus geen expliciete toestemming vooraf nodig van de contacten.

Hoe word ik geïnformeerd over belangrijke wijzigingen?

Belangrijke informatie wordt via e-mail gedeeld.  Algemene informatie delen we via intranet, de website van Zone.college en via Instagram en Facebook. Houd vooral de e-mail goed in de gaten!