Glastuinbouw - vervolgcursus

Heb jij de basiscursus Glastuinbouw afgerond en wil jij je nog meer verdiepen in dit vakgebied? Dan biedt deze cursus van 6 dagdelen van Zone.college een mooie kans. Je leert alles over substraten en meststoffen, waterkwaliteit, kasklimaat en sensoren.

Informatie

Voor wie

De cursus is bedoeld voor medewerkers van kwekerijen die de basiscursus Glastuinbouw afgerond hebben. Maar ook voor medewerkers met ervaring die hun kennis willen verbreden op het gebied van het aansturen van de teelt, is dit een interessante cursus.

Programma

In deze cursus wordt ingegaan op de laatste ontwikkelingen op het gebied van teeltmedium, bemesting en klimaatbeheersing.

Dagdeel 1: Substraten en meststoffen
In dit dagdeel gaat het onder andere over alternatieven voor veen en steenwol naar meer duurzame substraten. Daarnaast kijken we naar biologische alternatieven van gangbare kunstmeststoffen.

Dagdeel 2: Calculaties en waterkwaliteit
In dit dagdeel leer je een voedingsoplossing voor een A en B bak voor een gewas (uit eigen teeltplan) te berekenen. Daarnaast kijken we naar de kwaliteit van het uitgangswater en problemen rondom verzilting.

Dagdeel 3: Calculaties en emissies
In dit dagdeel kijken we naar de berekening van voedingsoplossing voor biologische meststoffen. Daarnaast kijken we naar de nieuwe richtlijnen voor uitstoot van water.

Dagdeel 4: Strategieën voor het kasklimaat
Met behulp van het Kassim-simulatieprogramma ga je diverse strategieën voor de klimaatbeheersing voor een teelt uitwerken.

Dagdeel 5 en 6
Deze 2 dagdelen kijken we naar nieuwe types sensoren en het interpreteren van analyseresultaten voor het beter aansturen van een teelt. Er wordt afgerond met een fictieve case rondom duurzaam telen. Je wordt uitgedaagd met een duurzame strategie te komen voor bemesting, watergift en klimaat.

Groepsgrootte
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Data en locatie

Cursusdata: 21 en 28 januari, 4, 11 en 25 februari 2025

Tijd: 13.30 – 16.30 uur , alleen op 25 februari: 9.00 – 15.30 uur.

De cursusmiddagen vinden zoveel mogelijk plaats op de werklocaties van de deelnemers, in overleg.
De laatste cursusdag vindt plaats op locatie van Zone.college te Zwolle.

 

Investering

€ 700,- excl. 21% btw p.p.

We verzorgen de cursus óók bij bedrijven. Samen met de opdrachtgever worden het exacte programma, de duur en de locatie bepaald. Na een persoonlijk gesprek bieden we een offerte op maat aan.

Wat houdt een incompanycursus van Zone.college in?

  • Werken op basis van bedrijfsspecifieke en persoonlijke leerwensen en –doelen.
  • Kennis en expertise toepassen op de thema’s en processen in de organisatie.
  • Meerdere medewerkers tegelijk scholen en gezamenlijk hun kennis naar een hoger niveau brengen.
  • Trainen met eigen materialen (indien mogelijk op de werkplek) en werken aan de hand van bestaande bedrijfsprocessen.
  • Van en met elkaar leren: een positieve, verbindende ervaring voor het hele team.

Voor actuele subsidies, bekijk ons overzicht met financiële regelingen voor particulieren en bedrijven.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.