Inspecteur speeltoestellen SVS basis

Voer jij werkzaamheden uit rondom openbare speelplekken en speeltoestellen? In deze 2-daagse cursus van Zone.college leer je de praktische basiskennis van de geldende wet- en regelgeving rondom speeltoestellen en hoe de toestellen moeten worden geïnspecteerd op onveilige situaties. Na afronding kun je zelfstandig visuele controles en onderhoud uitvoeren en speelplekken veilig houden. Je kunt er ook voor kiezen om (tegen extra kosten) deel te nemen aan het landelijke examen SVS Speeltoestellen Inspecteur – Basis.

Informatie

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die werkzaamheden uitvoeren rondom openbare speelplekken en speeltoestellen, zoals medewerkers van de (openbare) groenvoorziening, conciërges van basisscholen en medewerkers van campings en andere recreatieterreinen.

Programma

In Nederland heeft de Stichting Veilig Spelen (SVS) als doel de kwaliteit van inspecteurs en veiligheid van speeltoestellen op openbare gelegenheden te verhogen en te toetsen.

In de opleiding tot SVS Inspecteur Spelen – Basis leer je de praktische basiskennis van de geldende wet- en regelgeving rondom speeltoestellen en hoe de toestellen geïnspecteerd moeten worden op onveilige situaties. Dit zoals voorgeschreven in het WAS (Warenwetbesluit Attracties en Speeltoestellen) en conform NEN-EN 1176-7. De SVS Inspecteur Spelen-Basis leert eenvoudige visuele controles en onderhoud uit te voeren met als doel de speelplek veilig te houden en onveilige situaties te voorkomen.

Programma
In de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wet en regelgeving
  • Visuele inspecties uitvoeren
  • Basismaterialen, herkennen en eigenschappen kennen
  • Kennis van verschillende speel ondergronden en eigenschappen
  • Beoordelen van veilige opvangzones en vrije valhoogtes
  • Buiten gebruik stellen van toestellen
  • Rapporteren en registreren

Examen SVS
Na de opleiding kan de cursist deelnemen aan het SVS Speeltoestellen Inspecteur – Basis examen, de extra kosten voor het examen zijn: voor actuele kosten zie www.stichtingveiligspelen.nl

Het examen bestaat uit meerkeuzevragen. De deelnemers aan het examen SVS Inspecteur Spelen-1 ster en SVS Inspecteur Spelen-2 ster mogen bij het examen gebruik maken van het WAS en de in de toetsmatrijzen genoemde Normenbundels. Het WAS wordt beschikbaar gesteld. Kandidaten mogen hun eigen Normenbundels meenemen, maar hierin mogen geen aantekeningen zijn gemaakt. Opleidingsmateriaal is niet toegestaan.

Om een voldoende te behalen moet de kandidaat minimaal het volgende aantal vragen goed beantwoorden:

  • SVS Inspecteur Spelen-Basis: 30 van de 40 vragen moeten goed beantwoord worden.

De cursus kan bedoeld zijn als basis, maar ook als voorbereiding op een hercertificering. Bij hercertificering is de cursusduur korter. Vraag ons naar de mogelijkheden en cursus bij u op locatie.

Data en Locaties

Deze cursus kan verzorgd worden op diverse (bedrijfs-)locaties.

Investering

€ 469,- excl. 21% btw.

Na de opleiding

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.