Inspecteur speeltoestellen SVS 1 ster

Wil jij leren hoe je op een goede manier invulling geeft aan periodieke operationele inspecties van speeltoestellen? Dan is deze 4-daagse cursus van Zone.college wat je zoekt. Naast aandacht voor de relevante wet- en regelgeving krijg je uitgebreide technische kennis van de materialen en ondergronden van speeltoestellen. Na afronding van de cursus kun je (tegen extra kosten) deelnemen aan het landelijke examen SVS Speeltoestellen Inspecteur – 1 ster. Met dit diploma op zak kun je zelfstandig reparaties en operationele inspecties uitvoeren volgens het WAS (Warenwetbesluit Attracties en Speeltoestellen).

Informatie

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van gemeenten, leveranciers van speeltoestellen, hoveniers en inspectiebureaus die vanuit hun beroep of functie periodieke operationele inspectie van speeltoestellen verzorgen.

Programma

De opleiding tot Stichting Veilig Spelen (SVS) Inspecteur Spelen 1 Ster is in het bijzonder bedoeld voor medewerkers die vanuit hun beroep of functie periodieke operationele inspectie van speeltoestellen verzorgen.

In de cursus leert men operationele inspecties en onderhoud van speelplaatsen en toestellen uit te voeren. Er wordt aandacht besteed aan de wet- en regelgeving rondom speeltoestellen en je krijgt uitgebreide technische kennis van de materialen en ondergronden van speeltoestellen. De SVS Inspecteur Spelen – 1 ster kan na het examen zelfstandig reparaties en operationele inspecties uitvoeren volgens het WAS (Warenwetbesluit Attracties en Speeltoestellen).

Programma
In de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

•Wet en regelgeving
•Warenwetbesluit Attracties en Speeltoestellen
•Inspecteren
•De rol van de NVWA
•Veiligheid van speeltoestellen
•Relevante NEN Normen toepassen
•Plaatsen, buiten gebruik stellen en verwijderen van speeltoestellen
•Basismaterialen herkennen
•Verschillende speel ondergronden en eigenschappen
•Beoordelen van veilige opvangzones en vrije valhoogtes.
•De verschillende functies en toepassingen van testprobes
•Rapporteren en registreren

Examen SVS
Na de opleiding kan de cursist deelnemen aan het SVS Speeltoestellen Inspecteur – 1 ster examen, de extra kosten voor het examen zijn: voor actuele kosten zie www.stichtingveiligspelen.nl

Het examen bestaat uit meerkeuzevragen. De deelnemers aan het examen SVS Inspecteur Spelen-1 ster en SVS Inspecteur Spelen-2 ster mogen bij het examen gebruik maken van het WAS en de in de toetsmatrijzen genoemde Normenbundels. Het WAS wordt beschikbaar gesteld. Kandidaten mogen hun eigen Normenbundels meenemen, maar hierin mogen geen aantekeningen zijn gemaakt. Opleidingsmateriaal is niet toegestaan.

Om een voldoende te behalen moet de kandidaat minimaal het volgende aantal vragen goed beantwoorden:

SVS Inspecteur Spelen-1 ster: 43 van de 60 vragen moeten goed beantwoord worden.

De cursus kan bedoeld zijn als basis, maar ook als voorbereiding op een hercertificering. Bij hercertificering is de cursusduur korter. Vraag ons naar de mogelijkheden voor een cursus bij jou op locatie.

Investering

€ 895,- excl. 21% btw p.p.

We verzorgen de cursus óók bij bedrijven. Samen met de opdrachtgever worden het exacte programma, de duur en de locatie bepaald. Na een persoonlijk gesprek bieden we een offerte op maat aan.

Wat houdt een incompanycursus van Zone.college in?

  • Werken op basis van bedrijfsspecifieke en persoonlijke leerwensen en –doelen.
  • Kennis en expertise toepassen op de thema’s en processen in de organisatie.
  • Meerdere medewerkers tegelijk scholen en gezamenlijk hun kennis naar een hoger niveau brengen.
  • Trainen met eigen materialen (indien mogelijk op de werkplek) en werken aan de hand van bestaande bedrijfsprocessen.
  • Van en met elkaar leren: een positieve, verbindende ervaring voor het hele team.

Voor actuele subsidies, bekijk ons overzicht met financiële regelingen voor particulieren en bedrijven.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.