Inspecteur speeltoestellen SVS 2 ster

Ben jij belast met het uitvoeren van de jaarlijkse hoofdinspectie van speeltoestellen? Dan is deze 4-daagse cursus van Zone.college wat je nodig hebt om daar op een goede manier invulling aan te geven. Je leert risico’s op speelplaatsen te beoordelen en te inspecteren en krijgt specialistische kennis van de relevante wet- en regelgeving, materialen en ondergronden. Na afronding van de cursus kun je (tegen extra kosten) deelnemen aan het SVS Speeltoestellen Inspecteur – 2 ster. Met dit diploma op zak kun je de jaarlijkse hoofdinspectie volgens het WAS (Warenwetbesluit Attracties en Speeltoestellen) uitvoeren.

Informatie

Voor wie

De opleiding tot Stichting Veilig Spelen (SVS) Inspecteur Spelen 2 Ster is bedoeld voor medewerkers die vanuit hun beroep of functie de jaarlijkse hoofdinspectie van speeltoestellen verzorgen.

Programma

In de cursus leert men risico’s op speelplaatsen te beoordelen en te inspecteren. Je krijgt specialistische kennis van de wet- en regelgeving over de speeltoestellen en de materialen en ondergronden zodat je ook in staat bent goed advies uit te brengen.

De SVS Inspecteur Spelen – 2 ster kan na het examen de jaarlijkse hoofdinspectie volgens het WAS (Warenwetbesluit Attracties en Speeltoestellen) uitvoeren en is eindverantwoordelijk en gesprekspartner van de AKI (Aangewezen Keuringsinstantie).

Programma
In de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Wet en regelgeving
 • Warenwetbesluit Attracties en Speeltoestellen
 • Inspecteren
 • De rol van de NVWA
 • Veiligheid van speeltoestellen
 • Relevante NEN Normen toepassen
 • Plaatsen, buiten gebruik stellen en verwijderen van speeltoestellen
 • Basismaterialen herkennen
 • Verschillende speel ondergronden en eigenschappen
 • Beoordelen van veilige opvangzones en vrije valhoogtes.
 • De verschillende functies en toepassingen van testprobes
 • Logboek en jaarplan
 • Rapporteren en registreren

Examen SVS
Na de opleiding kan de cursist deelnemen aan het SVS Speeltoestellen Inspecteur – 2 ster examen, de extra kosten voor het examen zijn: voor actuele kosten zie www.stichtingveiligspelen.nl

Het examen bestaat uit meerkeuzevragen. De deelnemers aan het examen SVS Inspecteur Spelen-1 ster en SVS Inspecteur Spelen-2 ster mogen bij het examen gebruik maken van het WAS en de in de toetsmatrijzen genoemde Normenbundels. Het WAS wordt beschikbaar gesteld. Kandidaten mogen hun eigen Normenbundels meenemen, maar hierin mogen geen aantekeningen zijn gemaakt. Opleidingsmateriaal is niet toegestaan.

Om een voldoende te behalen moet de kandidaat minimaal het volgende aantal vragen goed beantwoorden:

 • SVS Inspecteur Spelen-2 ster: 54 van de 74 vragen moeten goed beantwoord worden.

De cursus kan bedoeld zijn als basis, maar ook als voorbereiding op een hercertificering. Bij hercertificering is de cursusduur korter. Vraag ons naar de mogelijkheden voor een cursus bij jou op locatie.

 

Data en Locaties

Deze cursus kan verzorgd worden op diverse (bedrijfs-)locaties.

Op dit moment is er geen cursus gepland. Houdt u onze website in de gaten.

 

Investering

€ 930,– excl. 21% BTW.

Na de opleiding

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.