Klim- en afbreektechnieken voor gevorderden

Werk jij in de groene sector en wil je vakkundig en veilig sloopwerkzaamheden in bomen kunnen uitvoeren met diverse hand- en machinale gereedschappen? Dan is deze 3-daagse gevorderdencursus van Zone.college (een vervolg op de basis- en vervolgcursussen ‘Werken in bomen met klimuitrusting’) precies wat je nodig hebt. De klimtechnieken die je al kent, worden geperfectioneerd en je leert alles over sloop- en afbreektechnieken. Bij voldoende resultaat ontvang je een getuigschrift.

Informatie

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor hoveniers, groenvoorzieners en iedereen die vakkundig en veilig met hand- en machinale gereedschappen sloopwerkzaamheden in bomen wil uitvoeren.

Programma

De cursus duurt 3 dagen waarin de klimtechnieken worden geperfectioneerd en sloop- en afbreektechnieken worden aangeleerd. In het programma worden onderstaande onderwerpen behandeld:

  • Klim- en werktechnieken in bomen
  • Gebruik van klimsporen
  • Werken met diverse afvangmaterialen
  • Veiligheid en ergonomie
  • Functie van de grondman
  • Demonstraties en praktijkoefeningen
  • Toetsing en afsluiting

De deelnemer ontvangt een getuigschrift bij voldoende resultaat.

Om deel te kunnen nemen moet de cursist in het bezit zijn van de getuigschriften Werken in bomen met klimuitrusting basis en vervolg. Bovendien dient het getuigschrift Zware en moeilijke velling behaald te zijn. Het aantal deelnemers is maximaal 6.

In verband met de flora en fauna kan de cursus in principe niet gegeven worden in de periode 15 maart tot 15 juli.

Aanvullende informatie
Bij de cursus dient de deelnemer te beschikken over een veiligheidsuitrusting bestaande uit een goedgekeurde helm met kinband, oogbescherming, handschoenen, zaagschoenen en een veiligheidsbroek/ zaagklasse I.

 

Data en Locaties

Deze cursus kan verzorgd worden op diverse (bedrijfs-)locaties.

Investering

€ 625,-excl. 21% btw.

Na de opleiding

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.