Machinale kroonverzorging m.b.v. een hoogwerker

Werk jij in de groene sector en wil je vanuit een hoogwerker veilig en verantwoord snoei- en boomverzorgingswerkzaamheden kunnen uitvoeren met diverse gereedschappen? Dan biedt Zone.college deze gerichte 1-daagse cursus voor boomverzorgers en boomverzorgingsploegen. Naast praktische vaardigheden doe je nuttige kennis op over aspecten als de communicatie tussen platform- en grondpersoneel en het omgaan met calamiteiten. De cursus wordt afgesloten met een examen. Bij voldoende resultaat ontvang je een getuigschrift.

Informatie

Voor wie

Deze praktische cursus is bedoeld voor boomverzorgers die op een veilige en verantwoorde manier, snoei- en boomverzorgingswerkzaamheden met de motorzaag, accu- en hydraulisch gereedschap uit willen voeren m.b.v. de hoogwerker.

Programma

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Snoei- en boomverzorgingswerkzaamheden met motorzaag, elektrisch en hydraulisch gereedschap
  • Communicatie platform- en grondpersoneel
  • Omgaan met calamiteiten
  • Toetsing en afsluiting

De cursus wordt afgesloten met een examen. De deelnemer ontvangt bij voldoende resultaat een getuigschrift.

Toelating en aantal deelnemers
Deze cursus kan alleen gevolgd worden als de basiscursus hoogwerkerbediening en de cursus lichte velling gevolgd en met goed resultaat afgesloten zijn. Deze kennis en vaardigheden kunnen ook behaald zijn door eigen verworven en aantoonbare competenties.

Het aantal deelnemers bedraagt in verband met de praktijkcasus en de veilig­heid, maximaal 8.

Aanvullende informatie
Deelnemers moeten beschikken over de wettelijk verplichte goedgekeurde veiligheidsuitrusting bestaande uit helm met kinband, oog-/gelaatbescherming, veiligheidsbroek en veiligheidsschoeisel zaagklasse 1 en handschoenen.

Data en Locaties

Deze cursus kan verzorgd worden op diverse (bedrijfs-)locaties.

Investering

€ 345,- excl. 21% btw.

Na de opleiding

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.