Medewerker Boomkwekerij Talentboom - module Gewasbescherming

De branche-opleiding Medewerker Boomkwekerij Talentboom bestaat uit vijf modules. In deze derde module ‘Gewasbescherming’ leer je hoe je gewassen op de juiste manier verzorgt.  Als je hiervoor slaagt, ontvang je een deelcertificaat. In het 6-daagse programma is onder andere ook aandacht voor uiterlijke verschijningen van gebrek en overmaat.

Informatie

Voor wie

De branche-opleiding Medewerker Boomkwekerij Talentboom is modulair opgebouwd. Het is mogelijk om een gedeelte van de opleiding te volgen.

De opleiding is bedoeld voor mensen die zich willen laten omscholen naar een baan bij een boomkwekerij. Je kunt deelnemen als je 21 jaar of ouder bent of als je in het bezit bent van een mbo-diploma niveau 2 of hoger.

 

 

Programma

De module Gewasbescherming duurt 12 dagdelen (6 dagen).

De volgende onderwerpen kun je in deze module verwachten:

  • Uitvoeren gewasbescherming (Licentie 1)
  • Gebrek- en overmaatverschijnselen
  • Verzorgen gewas (aanbinden, snoeien, uitdunnen, opsnoeien e.d.)
  • Water geven (plaatsen en activeren beregeningsinstallatie)
  • Snoeien en groeien

Na het volgen van deze module kun je:

  • Verzorgen van gewas door onder meer aanbinden, ontdoen van ongewenste bladeren, snoeien op basis van instructie (uitdunnen, opsnoeien, vormsnoeien) en dergelijke
  • Handmatig of machinaal verwijderen van onkruid en/of chemische onkruidbestrijding door handmatig spuiten met reeds aangemaakt en aangereikt gekregen bestrijdingsmiddelen
  • Plaatsen van (steun-)materiaal (stokken, leidraden, etc.)
  • Plaatsen en activeren van beregeningsinstallaties
  • Signaleren van groeiverstoringen (momentopnamen) en melden van bijzonderheden, afwijkingen aan de leidinggevende
Data en Locaties

Data en locatie nog niet bekend.

 

Investering

De kosten voor deze module bedragen € 1.225 excl. btw.
Dit bedrag is inclusief lesmateriaal en koffie/thee.

Voor deze opleiding zijn er financiële tegemoetkomingen. Op onze site staat een overzicht van financiële regelingen voor bedrijven en particulieren.

Na de opleiding

Bij Zone.college kun je alle modules van de opleiding Medewerker Boomkwekerij Talentboom volgen.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.