Plantenkennis

Houd jij je beroepsmatig of uit persoonlijke interesse bezig met het (ver)kopen van planten, het inplanten van tuinen en plantsoenen en/of het onderhoud van beplanting? Dan is deze basiscursus van Zone.college dé manier om nog beter te worden in wat je doet. In 15 avondsessies leer je alles over het herkennen en benoemen van planten en de beste manier om ze in te planten en te onderhouden. De cursus wordt afgesloten met een praktisch en schriftelijk examen. Bij voldoende resultaat ontvang je een getuigschrift.

Informatie

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig of uit persoonlijke interesse bezig houdt met de (ver)koop van planten, het inplanten van tuinen en plantsoenen en het onderhoud van beplanting.

Programma

Het cursusprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • Nomenclatuur
  • Morfologie en indeling van de planten
  • Herkennen en benoemen van circa 200-250 houtachtige- en kruidachtige planten die toegepast worden bij het aanleggen van tuinen en plantsoenen (geslachtsnaam en de Nederlandse naam)
  • Basiskennis van de toegepaste beplantingsleer
  • Toetsing en afsluiting

De cursus wordt afgesloten met een praktisch en schriftelijk examen. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een getuigschrift.

Voor deze cursus gelden geen specifieke toelatingseisen. Het aantal deelnemers is minimaal 10 en maximaal 18.

Aanvullende informatie
Tijdens de cursus wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van levende materialen. Ter ondersteuning worden boeken, presentaties, internet en cd-roms gebruikt.

Data en Locaties

Op dit moment is er geen cursus gepland.
Bij voldoende aanmeldingen kan een cursus gepland worden.

De cursus vindt plaats op onze Zone.college locatie, Koggelaan 7 in Zwolle. Tijd: 19.00 – 22.00 uur.

Deze cursus kan ook incompany verzorgd worden op uw (bedrijfs-)locatie.

Investering

€ 1.341,- excl. 21% btw.

 

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.