Uitvoeren Gewasbescherming - Licentie 1

Werk jij met professionele gewasbeschermingsmiddelen? Dan heb je een spuitlicentie 1 nodig om die middelen te mogen kopen, opslaan en gebruiken. Met deze cursus van Zone.college behaal je de vereiste licentie in 3 dagen.

 

 

Informatie

Voor wie

De cursus is voor iedereen die voor zijn beroep werkt met gewasbeschermingsmiddelen en nog niet beschikt over een spuitlicentie. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een mbo-certificaat en een spuitlicentie van Bureau Erkenningen. De spuitlicentie is vijf jaar geldig.

Incompany
Deze opleiding kan ook specifiek voor jouw organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijden.

Twijfel je over welke licentie je nodig hebt? Klik hier voor een handig schema met informatie over de nodige licenties voor het (ver-)kopen, in opslag hebben en/of toepassen van professionele gewasbeschermingsmiddelen.

 

 

Programma

De cursus duurt 3 dagen.
Onderwerpen uit het lesprogramma:
Omgaan met bestrijdingsmiddelen Aanbouwen/afstellen spuitapparatuur Gebruiken/onderhouden spuitapparatuur
Gebruik handleiding DLV, dosering
Etiket lezen en begrijpen
Milieuaspecten en arbeidsomstandigheden
Toepassen geïntegreerde gewasbescherming
Persoonlijke beschermingsmiddelen, kennis van ziekten, plagen en onkruiden.

De cursus wordt afgesloten met een examen. Het examen bestaat uit drie onderdelen: praktijk, theorie en onkruidherkenning. Als je voor alle onderdelen bent geslaagd ontvang je het mbo-certificaat en de spuitlicentiepas.

Data en locaties

Doetinchem

Data: Maandag 5 december, Woensdag 14 december 2022 en  Woensdag 11 januari 2023

Tijden: 9.00-16.00 uur

Almelo

Data: Vrijdag 3 en 17 februari 2023 en 3 maart 2023. Evt herexamen 15 maart 2023.

Tijden: 9.00-16.00 uur

De cursus start o.v.b. voldoende aanmeldingen.

Investering

Lesgeld is € 623,-*. Prijs is inclusief lesmateriaal en examenkosten en exclusief btw. Een herexamen kost € 92,- exclusief btw per examenonderdeel.

*De hier genoemde prijs is de actuele prijs. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

We informeren je graag over de actuele subsidies en regelingen.
Deze cursus is te volgen met het STAP-budget.

 

STAP-budget

Ontvang tot € 1000,- scholingstegoed met het STAP-budget

Op het aanmeldformulier kun je aangeven dat je wilt deelnemen via het STAP-budget. Je ontvangt vervolgens van ons een pdf, die je nodig hebt voor de subsidieaanvraag.

Je kunt als werkende of werkzoekende 1 keer per jaar het STAP-budget aanvragen via Stapuwv.nl.

STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) is een regeling van de Nederlandse overheid.

Lees meer over het STAP-budget

Na de opleiding

De licentie is 5 jaar geldig. Om je licentie geldig te houden kun je verlengingsbijeenkomsten bij ons volgen. Daarnaast bieden we de cursussen Bedrijfsvoeren Gewasbescherming – Licentie 2 en Mollen- en woelratten bestrijden – Licentie 4.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.