Verzorgen van varkens

Werk jij in de varkenshouderij of wil je dat gaan doen? Zone.college biedt een 10-daagse praktijkgerichte basiscursus die wordt gegeven op een varkensbedrijf. Daar doe je veel nuttige kennis en vaardigheden op, met ook aandacht voor de toekomstgerichtheid, de markt, de actualiteit, het imago en de duurzaamheid van de varkenshouderij.

Informatie

Voor wie

De basiscursus ‘Verzorgen van varkens’ is bedoeld voor (aankomend) medewerkers op een varkensbedrijf. Na deze praktische cursus weet je hoe je biggen, zeugen en vleesvarkens het beste kunt verzorgen volgens de laatste inzichten. Voorwaarden om te kunnen starten: Je bent in het bezit van minimaal een mbo-diploma niveau 2 of vergelijkbaar. Je werkt minimaal 2 dagen per week in de varkenshouderij of je bent in de gelegenheid om 2 dagen in de week bij een varkenshouderij stage te lopen.

Incompany
Deze opleiding kan ook specifiek voor jouw organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijden. Lees meer over ons incompany en maatwerk aanbod

Programma

De basiscursus duurt tien weken. Je hebt 1 dag in de week les (van 14.00 – 20.30 uur) en werkt minimaal twee dagen in de week op een varkensbedrijf. In de cursus komen alle basiszaken van het varkensbedrijf aan bod; van huisvesting en klimaat, voeding, gedrag en welzijn, gezondheid en hygiëne tot vruchtbaarheid. De cursus is gericht op het gesloten bedrijf met zowel zeugen als vleesvarkens. De lessen worden gegeven door deskundigen uit de sector op diverse praktijklocaties. Voor het kunnen aanbieden van een mooi actueel programma heeft Zone.college contact met diverse partijen uit de varkenssector, zoals de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). De cursus wordt afgesloten met een mbo-certificaat.

Data en Locaties

Op dit moment is er geen opleiding gepland.
Locatie: regio Saasveld

Investering

Lesgeld is € 2.495,- excl. 21% btw.
Prijs is inclusief lesmaterialen en examenkosten.  Er zijn diverse opties voor subsidie of een andere financiële ondersteuning. Kijk voor subsidiemogelijkheden op de website lerenenwerken.nl of neem direct contact op met Josette Meier, programma coördinator bij Zone.college (telefoon: 088 – 26 20 703). De hier genoemde prijs is de actuele prijs. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld in foldermateriaal nog andere prijzen staan genoemd, de prijzen op de website zijn leidend.

Na de opleiding
Veehouderij

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.