Zuivelspecialisatie Indampen

Werk jij als operator met indampapparatuur en wil je meer weten over het totale bereidingsproces en de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied? Dan is deze cursus van Zone.college geknipt voor jou. In 8 dagdelen komen alle interessante aspecten aan de orde, van bestaande en nieuwe technieken tot proces- en kwaliteitsbeheersing.

 

 

Informatie

Voor wie

Ervaren operators met ervaring in het bedienen van indampapparatuur.

Programma

Het programma wordt aangepast aan de wensen van de doelgroep en aan de laatste ontwikkelingen. Mogelijke onderwerpen zijn: 

  • Vergelijken omgekeerde osmose en indampen 
  • Mechanische dampcompressie ten opzichte van Thermische dampcompressie (MVR t.o.v. TVR) 
  • Invloeden hoog verhitten van melk / wei op productkwaliteit 
  • Beoordeling en besturing proces 
  • Proces- en kwaliteitsbeheersing 
  • Nieuwe technieken van het opsporen van lekkages 
  • Beperken energieverbruik 
  • Beperken droge stof verlies 
  • Verlengen van draaitijden 
  • Microbiologische beheersing van de indampapparatuur 
  • Effectief reinigen 
Data en Locaties

Investering

€ 795,- excl. 21% btw voor een cursus van 8 dagdelen.

Na de opleiding

Na deze cursus ben je op de hoogte van de nieuwste technische en technologische ontwikkelingen in het indampproces.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.