Zuivelspecialisatie Poederbereiding

Werk jij als operator met droogapparatuur en wil je meer weten over het totale poederbereidingsproces en de nieuwste ontwikkelingen op dat gebied? In deze cursus van Zone.college komen alle interessante aspecten aan de orde, van de microbiologische beheersing van de droogapparatuur tot de nieuwste technieken in het opsporen van lekkages. Deze cursus neemt 9 dagdelen in beslag.

De opleiding

Voor wie

Ervaren operators met ervaring in het bedienen van droogapparatuur.

Programma

Het programma wordt aangepast aan de wensen van de doelgroep en aan de laatste ontwikkelingen.

Mogelijke onderwerpen zijn:

  • Kwaliteit van ingaande grondstoffen
  • Invloeden hoogverhitten van melk / wei op productkwaliteit
  • Homogeniseren
  • Nieuwe verstuivingstechnieken en nieuwe nozzle’s
  • Beheersing poederuitstoot
  • Filtertechnieken
  • Beoordeling en besturing proces
  • Proces- en kwaliteitsbeheersing
  • Nieuwe technieken van het opsporen van lekkages
  • Beperken energieverbruik
  • Beperken droge stof verlies
  • Verlengen van draaitijden
  • Microbiologische beheersing van de droogapparatuur
  • Effectief reinigen
Data en Locaties

Investering

€ 895,- excl. 21% btw voor een cursus van 9 dagdelen.

Na de opleiding

Na deze cursus ken je de nieuwste technische en technologische ontwikkelingen in het poederproces.

Maatwerk en op locatie

De meeste cursussen en opleidingen van Zone.college zijn op maat te maken en kunnen op de door jou gekozen locatie plaatsvinden. We bieden maatwerktrajecten voor groepen en individuen. Zoek je een opleiding die goed aansluit bij jouw specifieke wensen? Onze accountmanagers kunnen in co-creatie met jou een passend programma ontwikkelen.  Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor  incompany opleidingen te bespreken.