Groen & cultuurtechniek

Groen wordt steeds belangrijker, zowel in de stad als op het platteland. Maar al dat groen moet natuurlijk wel aangelegd en onderhouden worden. Met de opleiding Groen & cultuurtechniek kun je daarmee aan de slag, van het maaien van bermen en het beplanten van plantenvakken tot het aanleggen van grasvelden en het beheren van golfterreinen. Lekker afwisselend dus. Spreekt dat je aan, werk je graag buiten met machines en heb je ook oog voor zaken als natuur en veiligheid? Dan is een opleiding Groen & cultuurtechniek echt iets voor jou.

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Praktijkrijk leren in de regio Twente

  Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van het werken in de groene sector. Daarom bezochten studenten de verschillende groenbedrijven in de regio. Variƫrend van een hoveniersbedrijf tot een cultuurtechnisch bedrijf en van een bedrijf met cash & carry tot een kwekerij.

  Lees meer
 • Werken met de shovel

  In de opleiding Groen & cultuurtechniek werk je veel in de praktijk. 1 van de onderdelen die aan bod komen is het werken met de shovel. Een nauwkeurig klusje waar een goede oog-hand-coƶrdinatie goed van pas komt. En natuurlijk altijd mooi om het eindresultaat te zien!

 • Strakke heggen

  Houd jij van werken met machines? Dat komt dan mooi uit. Je oefent in de praktijk met verschillende machines en voert zo diverse werkzaamheden uit. Wat dacht je van het machinaal knippen van hagen? Een nauwkeurig klusje met als het goed is een stak resultaat. Vaak worden deze opdrachten op externe locaties uitgevoerd, soms verzorg je ook de buitenruimte van Zone.college zelf.