Groen & cultuurtechniek

Groen wordt steeds belangrijker, zowel in de stad als op het platteland. Maar al dat groen moet natuurlijk wel aangelegd en onderhouden worden. Met de opleiding Groen & cultuurtechniek kun je daarmee aan de slag, van het maaien van bermen en het beplanten van plantenvakken tot het aanleggen van grasvelden en het beheren van golfterreinen. Lekker afwisselend dus. Spreekt dat je aan, werk je graag buiten met machines en heb je ook oog voor zaken als natuur en veiligheid? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Opleidingen

Opleiding in beeld

Maak kennis

met onze opleiding

 • Praktijklessen maaien met machines

  In de opleiding Groen & cultuurtechniek werk je veel in de praktijk. 1 van de onderdelen die aan bod komen is het maaien van gras. Dit doe je met verschillende grasmaaiers. Kijk je mee met een aantal praktijklessen?

 • Praktijkrijk leren in de regio Twente

  Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van het werken in de groene sector. Daarom bezochten studenten de verschillende groenbedrijven in de regio. Variƫrend van een hoveniersbedrijf tot een cultuurtechnisch bedrijf en van een bedrijf met cash & carry tot een kwekerij.

  Lees meer
 • Werken met de shovel

  In de opleiding Groen & cultuurtechniek werk je veel in de praktijk. 1 van de onderdelen die aan bod komen is het werken met de shovel. Een nauwkeurig klusje waar een goede oog-hand-coƶrdinatie goed van pas komt. En natuurlijk altijd mooi om het eindresultaat te zien!

 • Strakke heggen

  Houd jij van werken met machines? Dat komt dan mooi uit. Je oefent in de praktijk met verschillende machines en voert zo diverse werkzaamheden uit. Wat dacht je van het machinaal knippen van hagen? Een nauwkeurig klusje met als het goed is een stak resultaat. Vaak worden deze opdrachten op externe locaties uitgevoerd, soms verzorg je ook de buitenruimte van Zone.college zelf.

 • Verschillen en overeenkomsten

  De opleiding Groen & cultuurtechniek heeft veel overeenkomsten met de mbo-opleidingen Tuin & landschap en Groen, grond & infra. Maar er zijn ook verschillen. Wij zetten het kort voor je op een rij.

 • Grasveld onderhoud

  In de opleiding Groen & cultuurtechniek kom je in aanraking met verschillende werkzaamheden. Denk aan werkzaamheden rondom groen, grond en infra die plaatsvinden in de openbare ruimte, zoals grondverzet, bodembewerking en het maaien van bermen en/of sportterreinen. Kijk mee met een praktijkles grasveld onderhoud.

 • Mooie afwisseling

  Als vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek werk je aan groen, grond en infra in de openbare ruimte. Je onderhoudt natuurlijke speelterreinen, terreinmeubilair in de openbare ruimte en recreatieplassen. We laten je graag zien hoe de werkzaamheden er op een dag uit kunnen zien.