Raadsleden op bezoek bij Zone.college

Op vrijdag 25 september was een aantal raadsleden van de gemeente Zwolle te gast bij het Zone.college in Zwolle. Ze werden ontvangen bij het kantoor van Groei.zone, waar ze werden verwelkomd door Eimert Fikse, directeur mbo, en Jack de Reus, directeur Groei.zone. Hier vertelden beide directeuren over het eigenzinnige, vooruitstrevende en praktijk-rijke onderwijs van Zone.college mbo en Groei.zone.

Zone.college besteedt veel aandacht aan gezond leven, veilig voedsel, duurzaamheid, natuur en een groene leefomgeving. Dat vraagt om goed opgeleide mensen en nieuwe kennis. Als onderwijsorganisatie dragen wij bij aan een gezonde, groene toekomst van mens en wereld. We zoeken daarbij voortdurend afstemming tussen de behoeften op de arbeidsmarkt en die van onze studenten. Bij Groei.zone staat een leven lang ontwikkelen centraal. Met een breed aanbod aan beroepsopleidingen, vakgerichte branche-opleidingen en cursussen in de groene sector, voor leidinggevenden en professionals die zich willen ontwikkelen in hun vakgebied.

Na deze eerste kennismaking met Zone.college kregen de raadsleden een tour door de school. Hierbij werd extra aandacht geschonken aan de innovatieve opleidingen Paardensport, Teelt & technologie en Green design. Bevlogen collega’s vertelden vol enthousiasme over hun werkveld. De raadsleden waren positief verrast over de manier waarop ons onderwijs vormgegeven wordt en wat er allemaal mogelijk is. Het was een inspirerend bezoek en voor sommigen een echte eyeopener.