Eerste certificaten kort omscholingstraject Groenmedewerker uitgereikt

Deze week zijn de eerste certificaten in Enschede uitgereikt voor het korte omscholingstraject Groenmedewerker. De zeven deelnemers hebben binnen 8 weken de nodige kennis opgedaan om direct aan de slag te kunnen in de groene sector.

Het leer-werktraject is opgezet in samenwerking met Werkplein Twente, Leerwerkloket Twente en uitzendorganisaties FID en Actief Techniek. Het traject bestaat uit een praktijkrijk lesprogramma met aansluitend een werkperiode van zes maanden. Zone.college heeft het lesprogramma ontwikkeld. Uitzendbureaus FID en Actief Techniek hebben ervoor gezorgd dat alle kandidaten een arbeidscontract hebben voor in ieder geval een half jaar.  En Leerwerkloket Twente heeft voor dit project de scholingsvouchers ingediend bij het Twents Fonds voor Vakmanschap.

“Dit nieuwe omscholingstraject met een leer- en werkperiode sluit goed aan bij de marktbehoefte. Werkzoekenden kunnen snel aan het werk en vanuit een werkende positie zich verder ontwikkelen in de groene sector.” aldus Henk Stevens, adviseur werk bij Werkplein Twente.


Dit zijn de deelnemers die afgelopen dinsdag hun certificaat in ontvangt mochten nemen op de praktijklocatie aan de Boerderijweg in Enschede.