Unieke virtuele 3D kas voor opleiding Teelt & Technologie

Een virtuele & interactieve wereld van glastuinbouw teelt, volledig in 3D. Het is voor de opleiding Teelt & Technologie dé nieuwe manier om studenten te werven voor de opleiding. En het past helemaal bij de (digitale) jonge generatie van nu. Vanaf vandaag is de virtuele wereld van glastuinbouwteelt online te bekijken.

Nieuwe studenten werven, blijkt toch lastig wanneer door de pandemie open dagen en voorlichtingsavonden komen te vervallen. “Met een brochure via de mail kan ik het mooie vak niet overbrengen zoals ik dat zou doen tussen de bloemen in de kas”, aldus Bertus Boer, docent Teelt & technologie. Samen met Digital Chef uit Enschede hebben we drie kassen compleet in 3D nagemaakt, om de studenten zo een goed beeld te geven van hun toekomstige werkveld.

In de virtuele wereld word je op een interactieve manier stap voor stap meegenomen door de kas. Zo kom je erachter wat een kweker zoal doet en kun je zelf de kas aansturen zoals het licht van kleur veranderen en de ramen openen en sluiten.

Docent Bertus Boer moest zich net als zijn collega’s in korte tijd volledig aanpassen naar de nieuwe manier van lesgeven; digitaal en veel vanuit huis. Momenteel wordt hiervoor nog veel dezelfde traditionele lesstof gebruikt. Maar op korte termijn kunnen we delen uit de 3D kassen ook heel goed gebruiken voor het geven van interactieve lessen op afstand. Daarnaast wordt er – samen met Digital Chef – gewerkt om meer lesmateriaal digitaal, 3D én interactief te krijgen! Bekijk de virtuele 3D kas hier.