3e plaats Zone.college NK Vakwedstrijd Groen, grond & infra in Zuidwolde

Op donderdag 20 en vrijdag 21 april vond de inmiddels jaarlijkse vakwedstrijd van Groen, grond & infra plaats. Zes teams streden hier voor het Nederlands Kampioenschap. Voorafgaand aan deze wedstrijd, streden studententeams van onze locatie Doetinchem en Hardenberg woensdag om deelname aan het Nederlands kampioenschap. Als winnaar van Zone.college kwam locatie Hardenberg met Arjan van Spijker en Michiel Bokxem uit de bus. Zij kwalificeerden zich hiermee voor het Nederlands Kampioenschap in Zuidwolde.

De wedstrijd werd georganiseerd door: Marije van Beurden van Cumela en Rolf Klooster van Zone.college. De locatie voor de wedstrijd was de Steenbergerhoeve in Zuidwolde. Tijdens de finale gingen zes studententeams van start. Dat waren teams van: Terra, Vonk, Yuverta, Aeres, Lentiz en Zone.college.

Om elkaar beter te leren kennen stond er op donderdagmiddag eerst een kennismaking en excursies op het programma. De studenten brachten een bezoek aan Duport fabrikant en importeur van landbouwmachines en daarna gingen ze naar Loonbedrijf Hulter. Hierbij kregen de studenten uitleg over de biogas installatie. Ze mochten overal kijken en de studenten waren hierin zeer geïnteresseerd. De eerste dag werd gezellig afgesloten met Chinees eten en klootschieten.

Op vrijdag tijdens de wedstrijd waren er drie onderdelen, sloot uitzetten en uitgraven, egaliseren en zaai klaarmaken. Onderdelen waar de vakjury, die bestond uit mensen uit het bedrijfsleven, op lette waren: samenwerking, communicatie, netheid van werken en vaardigheden zoals de 3, 4, 5 steek. Dit was voor een aantal studenten een hele uitdaging.

Mooi om het vakmanschap dat de studenten tentoonspreiden tijdens de wedstrijd te zien. Eén van de doelen van deze wedstrijd is om te laten zien hoe mooi en breed de mogelijkheden zijn binnen de sector Groen, grond & infra. Samen met de BTG (Bedrijfstakgroep Groen, grond & infra), Cumela als brancheorganisatie en de deelnemende scholen keken we met trots naar de studenten!

Onze studenten Arjan van Spijker en Michiel Bokxem, van de locatie Hardenberg behaalden een hele mooie 3e plaats tijdens dit NK! Een resultaat waar we erg trots op zijn. De winnaar van deze wedstrijd werd Yuverta uit Boxtel en de 2e plaats was voor Lentiz. Tussen de top drie zat weinig verschil en de jury gaf aan dat het niveau dit jaar hoog lag!

Wensen zijn er ook! Zo zou een internationale wedstrijd en aansluiten bij Skills heel mooi zijn. Wensen om mee te nemen naar 2024!