Belofte maakt schuld

Vorige week was het zover. Studenten van Het Groene Lyceum uit Zwolle hebben eindelijk hun gezellige uitje gehad. Eindelijk, omdat ze er anderhalf jaar op hebben moeten wachten. Toen werd namelijk tijdens hun diploma-uitreiking de belofte gedaan om ‘iets leuks’ te gaan doen, omdat (bijna) alle activiteiten die er tijdens hun zesjarige leerroute stonden gepland in het water waren gevallen.

Zo werd in klas 3 de werkweek naar Vlieland ingekort vanwege storm en windkracht 11. In klas 4 kwam de bus op weg naar Munster vast te staan in de file vanwege het boerenprotest en in klas 5 ging de reis naar Londen niet door vanwege corona.

‘Maar nu was het eindelijk zo ver. Al 1,5 jaar van school, maar toch nog een leuke activiteit met je oud-medestudenten. En het was gezellig!,’ aldus Edwin Oosterhof, teamleider van Het Groene Lyceum. ‘Samen met twee mentoren hebben de leerlingen gekart, gebowld en gelasergamed. Ze vonden het  ook leuk om elkaar weer na 1,5 jaar weer eens te zien en bij te praten over hun ervaringen op het hbo.’