Branche-opleidingen Boomkwekerij voor zij-instromers

Roel was supervisor bij de beveiliging en werkt nu als boomkwekerijmedewerker. In het vakblad Boom in business vertelt Roel over de branche-opleiding Vakbekwaam medewerker Boomkwekerij. ‘Ik heb een goede keuze gemaakt.’
Deze branche-opleiding is te volgen bij Zone.college Zwolle.

Bekijk het artikel

 


De branche-opleidingen Boomkwekerij zijn bedoeld voor mensen die zich willen laten omscholen naar een kansrijk beroep. Voor mensen met ervaring in de sector is er de keuze om een deel van een opleiding te volgen.

De  branche-opleidingen zijn gericht op zij-instromers vanaf 21 jaar die al een basisopleiding hebben genoten, maar nog geen of weinig kennis hebben van de sector, de diverse teelten, gewassen en afzetmogelijkheden. Het werken bij een boomkwekerij als (al dan niet vakbekwaam) medewerker geldt volgens het UWV als een kansrijk beroep. Dit houdt in dat de kans op betaald werk groot is. Er bestaan dan ook diverse financiële regelingen om het volgen van dit soort opleidingen te stimuleren.

Klik hier voor meer informatie over de branche-opleidingen en de diverse modules. Voor opleidingsadvies kan contact opgenomen worden met afdeling Groei.zone via contact@zone.college of 088-2620703.