Update: Brand in Zone.college Doetinchem

Update:

Afgelopen woensdag 27 januari zijn we weer met fysieke lessen gestart voor de examenklassen en de opvanggroep. Deze lessen vinden plaats in ons mbo-gebouw en zullen tot aan de voorjaarsvakantie hier gegeven blijven worden. Voor de klassen 1, 2 en 3 zullen de online lessen in ieder geval nog tot de voorjaarsvakantie doorgaan.

Na de voorjaarsvakantie hopen we weer gebruik te kunnen maken van de bovenverdieping en een aantal praktijklokalen in het vmbo-gebouw. De lessen zullen dan deels in het vmbo-gebouw, deels in het mbo-gebouw en deels in noodlokalen plaatsvinden. Voor deze noodlokalen zijn we nu alles in gang aan het zetten.

Inmiddels is in het vmbo-gebouw een start gemaakt met de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden. Door het hele gebouw wordt hier met man en macht aan gewerkt. De dierenhokken in het lokaal van de Levende Wereld zijn met spoed grondig schoongemaakt, waardoor alle dieren inmiddels weer terug zijn in hun eigen hokken. De dieren maken het goed.

 

———————————————————————————–

Vrijdag 22 januari is aan het einde van de middag brand uitgebroken in een praktijklokaal van onze school in Doetinchem. De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt om de brand te blussen. Er was sprake van veel rookontwikkeling, waardoor via een NL-Alert werd opgeroepen alle ramen en deuren in de nabije omgeving te sluiten. Rond 19.30 uur was de brand onder controle en is ook het NL-Alert ingetrokken. Gelukkig is er niemand gewond geraakt en ook alle dieren zijn in veiligheid gebracht.

De brand is ontstaan door een defecte accu in een praktijklokaal. De schade is aanzienlijk. Het gaat met name om roet-, rook- en waterschade. Het inventariseren van de totale schade door schade-experts is inmiddels opgestart.

Vandaag, maandag 25 januari, hebben alle leerlingen online les gekregen. Morgen, dinsdag 26 januari, is een roostervrije dag voor de leerlingen, zij hebben dan geen (online) les. Wel zal er voor elke klas een online mentoruur worden ingepland. Deze dag gebruiken wij voor teamoverleg met docenten en ondersteunend personeel.

Vanaf woensdag 27 januari starten wij de fysieke lessen op school weer op voor de eindexamenleerlingen. Zij zullen tot en met 7 februari (voorlopige einddatum lockdown) les krijgen in ons gebouw van het mbo aan de Gildenbroederslaan. Ook de opvanggroep start voor de betreffende leerlingen vanaf woensdag met fysieke lessen in ons mbo gebouw. Alle leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 volgen van woensdag 27 januari tot en met 7 februari al hun lessen online. De praktijklessen voor leerjaar 3 zullen fysiek voorlopig komen te vervallen en online worden opgepakt. De komende dagen gaan we bekijken hoe we ons onderwijs na 7 februari kunnen organiseren.

Iedereen is enorm geschrokken en de impact op medewerkers en leerlingen is groot. In het weekend is direct een coördinatieteam geformeerd, dat een plan van aanpak zal opstellen. We gaan voortvarend aan de slag om met liefde ons mooie schoolgebouw in ere te herstellen, waarbij de veiligheid en gezondheid van medewerkers en leerlingen voorop staat.