De praktijk in voor nieuwe technieken

Leren doe je vooral door zelf te ervaren en je ervaringen met elkaar te bespreken. Daarom is de opleiding Groen, grond & infra een mix van theorie, praktijk en stage (beroepspraktijkvorming). Je leert zo veel mogelijk met en in de praktijk.

Dat betekent dat je elke week lessen volgt op praktijkbedrijven, soms met een docent, soms met een praktijkinstructeur. En dat je op school regelmatig lessen krijgt van deskundigen uit het bedrijfsleven. Zo maak je kennis met de nieuwste technieken en inzichten en kom je in aanraking met verschillende ideeën over het runnen van een modern GGI-bedrijf.

Elk jaar komen groepjes studenten naar De Weer in Bornerbroek. Johan Roesink en Arjan Meulenkamp begeleiden de studenten bij de lessen. De thema’s die behandeld worden zijn:
– werken met verschillende systemen en machines;
– rijden op de openbare weg (voor studenten met een trekkerrijbewijs);
– aan- en afkoppelen van machines;
– leren hoe een GPS-systeem werkt in de praktijk en wat de voor- en nadelen ervan zijn.

Johan Roesink: “Het is goed voor de studenten dat ze niet alleen theorie krijgen, maar ook praktijk. Het zijn ook echt praktijkmensen. Doordat we een groot assortiment hebben, kunnen we veel verschillende machines en systemen laten zien.”