Decanenkringen op bezoek bij Zone.college

Kennismaken met opleidingen, onderwijsnieuwtjes horen en zelf aan de slag. Dat zijn de ingrediënten van de verschillende decanendagen, die Zone.college (samen met andere mbo-onderwijsinstellingen uit de regio) deze maand organiseert. De locatie Doetinchem had begin maart de aftrap. Een kleine 20 decanen uit de Achterhoek en Liemers maakten op ‘de Marke’ kennis met de opleiding Veehouderij.

Jos Melger, decaan mbo van Doetinhem, organiseerde de dag. ‘De reacties waren leuk. En met het afwisselende programma op ‘De Marke’ en in de GMEC (Green Mobile Education Centre, red.) hebben decanen een actueel beeld gekregen van de opleiding Veehouderij. En voor een volgende editie zetten we weer een andere opleiding in de schijnwerpers’.

Unieke opleidingen
Decanen uit de regio Almelo en Enschede komen donderdag 7 april (op eigen verzoek) naar Zone.college Zwolle. Hier krijgen ze afwisselend programma voorgeschoteld, waarbij kennismaking met unieke opleidingen centraal staat.  Zo krijgen ze informatie over de opleidingen Green design, Sportvisserij – & waterbeheer en Wildlife en staat een bezoek aan de hoefsmederij, het waterschap of een teeltbedrijf op het programma.

Cijfers in beeld
Donderdagmiddag 21 april 2022 vindt ook de Zwolse mbo-dag plaats (voorheen decanen- en mentorendag). Dit wordt georganiseerd door de gezamenlijke Zwolse mbo’s en vindt dit jaar plaats op de campus van het Deltion College. Tijdens deze middag komt een gastspreker van Youngworks kennis en inzichten delen over de overstap van het vo naar het mbo. Daarnaast zijn er diverse workshops en krijgen bezoekers informatie over nieuwe ontwikkelingen binnen het mbo.

Belangrijke doorverwijzer
Zone.college ziet decanen en mentoren vmbo als belangrijke doorverwijzers voor potentiele mbo-studenten. Met onder meer decanendagen, digitale nieuwsbrieven, aanwezigheid bij decanenkringen, persoonlijk overleg en een speciale decanenpagina op onze website geven wij informatie over onze opleidingen, onderwijsontwikkelingen, intake- en aanmeldprocedure. Ook voor het nieuwe schooljaar worden er in overleg met de decanenkringen en de mbo-scholen in de regio nieuwe momenten gepland.