Diplomering Zone.college mbo Doetinchem anders dan anders

Op 6, 7 en 8 juli vindt de diploma-uitreiking plaats van ruim 170 mbo-studenten van Zone.college Doetinchem. En dit jaar is het andere editie dan normaal. De feestelijke bijeenkomsten zijn niet als andere jaren in de kantine en leslokalen op school, maar in een speciaal ingerichte drive-thru door De Timp op het terrein aan de Oude IJsselweg. 

De situatie met corona maakte dat het docententeam op zoek ging naar een nieuwe, feestelijke manier om de opleiding af te sluiten. Een manier waarbij er én recht wordt gedaan aan de persoonlijke aandacht voor de geslaagde én waarbij alles binnen de RIVM maatregelen is georganiseerd.

De uitkomst is een uniek drive-thru bij de Timp, waarbij de ruim 170 geslaagden in drie dagen met hun familie/vrienden in een auto naar het terrein aan de Oude IJsselweg komen. In een programma van een half uur krijgen dan maximaal 12 leerlingen hun diploma. Bij de entree ontvangen ze in de auto een drankje en een hapje. Vervolgens rijden ze door naar de Zone-tent, waar het docententeam klaar staat met het diploma en de coach van de student een persoonlijk woordje uit. Er wordt daarna getoost, een foto gemaakt en geapplaudisseerd.

De reacties van de studenten en docenten op de 1e diploma-uitreiking waren positief. Vanavond en morgenavond vinden de andere uitreikingen plaats. In Doetinchem worden op het Zone.college de mbo-opleidingen Tuin & landschap, Dierenartsassistent paraveterinair, Dierverzorging, Veehouderij en Groen, grond & infra aangeboden.

“Leuk geregeld! Ondanks dat we het niet met de hele klas gezamenlijk konden afsluiten was dit een erg leuk alternatief” Lianne Veldhuis, student Veehouderij

“Wat is het geweldig om op zo’n bijzondere plek alle examenkandidaten hun diploma te kunnen uitreiken. De studenten hebben er heel hard voor gewerkt en ondanks de vreemde periode prachtige resultaten bereikt. Eén student is zelfs met het predicaat excellent geslaagd, en twee studenten hebben naast het diploma ook nog getuigschriften ontvangen voor afronden van het honourstraject eXtra. Enorme dank van de studenten en docenten gaat ook uit naar de dierenartsenpraktijken die ook tijdens de Corona crisis de stagebegeleiding van onze studenten op een fantastische manier hebben opgepakt en goede eindexamens mogelijk hebben gemaakt!”
Docent dierenartsassistent paraveterinair Nienke Dijkerman