“Doe het gewoon!"

Jordy van ’t Zand (20) werkte als logistiek medewerker bij een magazijn, maar stapte over naar het hoveniersvak. Daarvan heeft hij nog geen seconde spijt gehad.

“Ik ben een buitenmens. Net als veel anderen in mijn familie trouwens”, vertelt Jordy. “Daarom is het hoveniersvak het helemaal voor mij. Lekker buiten werken, meedenken met de klant en een mooi eindresultaat opleveren. Ik ben zo blij met mijn overstap.”

Jordy volgt de BBL-opleiding Tuin & Landschap niveau 2 bij Zone.college. Dat betekent dat hij vier dagen per week aan het werk is – bij Steengoed ID in Staphorst – en één dag per week naar school gaat. Jordy: “In het begin moest ik op school mijn draai nog vinden. Maar aan het eind van het eerste schooljaar haalde ik allemaal zevens en achten.”

“Ik ben superblij dat ik deze opleiding ben gaan doen. Dit is zo’n mooi vak. Een vak waarin je geeft én krijgt. Iedereen die twijfelt over zijn huidige baan, zou ik willen zeggen: ga honderd procent voor wat je echt wilt. Doe het gewoon!”

Binnen Zone.college kun je de BBL-opleiding Tuin & landschap volgen in Zwolle, Hardenberg, Doetinchem en Almelo. De BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) is een combinatie van leren en werken. Naast je baan volg je één of twee dagen in de week lessen op school. Om een BBL-opleiding te doen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Door die erkenning weet je zeker dat je het vak daar goed in praktijk kunt leren.