Succesvolle eerste activiteit VET4VN

Het werkveld paraveterinair werkt aan een door Erasmus gesubsidieerd internationaliseringsproject, VET4VN. Deze naam staat voor Vocational Education and Training for Veterinary Nurses. In 2020 is een werkgroep van Zone.college gestart met dit 3-jarige project.

In de laatste week van oktober 2021 organiseerde VET4VN de eerste ‘Learning Teaching and Training’ activiteit van het project. Met maar liefst 10 docenten en 30 studenten uit Denemarken, Slovenië, Finland en Nederland waren we te gast op de Hansenberg school in Kolding Denemarken.

Studenten hebben hier gewerkt aan het onderwerp radiologie in de veterinaire praktijk. Na diverse theoretische lessen en quizjes, startten de studenten in Kolding aan het praktische werk rondom de radiologie. Vooral positioneren van de patiënt, en de veiligheidsmaatregelen i.v.m. de schadelijke röntgenstraling kwamen aan de orde. Nadat het praktisch werk was uitgelegd, hebben de groepjes, allemaal met verschillende nationaliteiten, geoefend met pluchen dieren en aansluitend met echte Beagles. Alle uitleg en communicatie was in het Engels. Studenten konden zich prima redden, het niveau Engels was hoog!

Gedurende de theoretische en praktische lessen, boekten alle studenten goede vooruitgang. Ze behaalden allemaal de vooraf gestelde learning outcomes.

Ook was er voor de studenten ruimte om de Deense cultuur te ontdekken en ervaren. Zo hebben ze smörrebröd gegeten, het Kolding Hus bezocht, en een puzzeltocht gemaakt door het stadscentrum. Waarna alle groepen de plaatselijke pubs en restaurants wisten te vinden.

De volgende activiteit met studenten is in oktober 2022 in Helsinki. We kijken er al naar uit!