Ference, Jasmijn en Noa vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals

Wat zijn we trots op de deelnemers van Zone.college voor Skills The Finals. Wat hebben zij en hun begeleiders het goed gedaan want deelnemers Férence, Noa en Jasmijn vielen vrijdag allemaal in de prijzen.

  • Férence Mulder werd 2e van Nederland bij de wedstrijd Ondernemer Retail.
  • Noa Houwers werd 3e van Nederland bij het vakgebied Dierverzorger.
  • Jasmijn Klein Oonk werd 3e van Nederland bij vakgebied Bloembinder.

Tijdens het meerdaagse evenement voor Skills The Finals in de Jaarbeurs in Utrecht gingen ze de strijd aan met andere mbo-studenten om de titel ‘Wie is de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied’.

Ondernemer Retail
De twintigjarige uit Herwen afkomstige student Groene detailhandel, Férence Mulder deed mee aan de wedstrijd Ondernemer Retail. Hij maakte deel uit van een groep van acht studenten die met elkaar de strijd aan gingen voor de titel ‘beste Ondernemer Retail van Nederland’. De deelnemers kregen de opdracht om aan de slag te gaan met een ondernemersplan voor iemand die een eigen kledingwinkel wil beginnen. Férence moest hiervoor marktonderzoek doen, een ondernemingsplan schrijven en een presentatie houden. Dit deed hij zo goed dat hij tweede werd en de zilveren medaille won. Docenten Regien Mendel en Edgar Voortman waren de begeleiders van Férence.

Bloembinder
Jasmijn Klein Oonk, student Bloem, groen & styling deed mee aan de vakwedstrijd Bloembinder. De twintigjarige studente uit Bathmen ging samen met zes andere studenten aan de slag met verschillende opdrachten. Zo moesten ze onder andere een productetalage maken, een arrangement en meerdere boeketten. Het werk van Jasmijn viel in de smaak want zij behaalde de derde plaats. Jasmijn werd begeleid door de docenten Annoeschka Turksema en Pien Fleer.

Dierverzorger
Student Dierverzorging, Noa Houwers deed samen met zeven andere studenten mee aan de vakwedstrijd voor Dierverzorger. De in Aalten wonende Noa ging aan de slag met maar liefst tien verschillende opdrachten. Zo moest ze onder andere een dierenverblijf inrichten en een kattenpraktijk runnen, waarbij werkzaamheden hoorden die betrekking hadden op: gezondheidscontrole, medicatie, geslachtsherkenning en het uitlezen van chips. Noa behaalde met haar prestaties de derde plaats. Zij werd begeleid door docenten Lotte van Geel en Kimberley Borgerink.

Noa, Jasmijn en Férence zijn erg enthousiast over hun deelname aan de Skills finale. Noa: “Het was een hele leuke ervaring. Als ik er aan terug denk, word ik weer helemaal blij.” Jasmijn: “Het was een hele leuke ervaring. Het was wel erg spannend. Eigenlijk waren de anderen ook allemaal heel goed”.

Zone.college trots
Berend Pastoor, lid van het college van bestuur: “Bij Zone.college hebben we gelukkig veel aandacht voor leerlingen en studenten die extra zorg en toewijding nodig hebben. Die aandacht hebben we ook voor leerlingen en studenten die in hun vakgebied willen excelleren. De Skills wedstrijden bieden hiervoor een prachtige mogelijkheid. Het is zo mooi om te zien hoe onze leerlingen en studenten hier op het toppen van hun kunnen presteren. We zijn ook trots op wat ze hebben laten zien.

Het college van bestuur is graag bereid meer aandacht aan de Skills wedstrijden te geven, ook in de komende jaren. Op deze manier bieden we onze leerlingen en studenten volop kansen en tonen we iedereen met welke mooie dingen Zone.college bezig is.”