Férence Mulder, student groene detailhandel naar landelijke Skillsfinale.

Afgelopen dinsdag deed Férence Mulder, student Groene detailhandel van Zone.college mee aan de kwalificatiewedstrijd Ondernemer retail. In de Westfield Mall, in Leidschendam ging hij de strijd aan met 15 deelnemers uit heel Nederland.

Het was een spannende dag. De kandidaten werkten aan een ondernemersplan voor een beursgenoteerd bedrijf, dat zwaar getroffen is door corona. Aan het eind van de middag hield Férence een pitch in de grote bioscoopzaal, gericht op iemand die wil gaan investeren om het bedrijf er weer bovenop te helpen. De wedstrijd vond plaats in de gang van een van de grootste shopping malls van Nederland, waar het heel rumoerig was. Toch lukte het Férence om heel gefocust aan de opdrachten te werken. Hij heeft daarbij veel gehad aan de training van Evert Hatzmann van Nestor, een maand geleden in Zwolle.

Férence deed het het zo goed dat hij mee mag doen aan de Skillsfinale die op 31 maart en 1 april plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is voor Zone.college de eerste keer dat we op dit onderdeel meedoen aan Skills Heroes.

Docenten Edgar Voortman en Regien Mendel hebben Férence begeleid om het juiste niveau te halen. Zij waren als coaches ook mee naar Leidschendam. Ze geven aan dat ze hartstikke trots zijn dat we het als kleine opleiding Groene detailhandel op kunnen nemen tegen de grote scholen in Nederland. Ook bij het stagebedrijf van Férence, Groenrijk Zevenaar, zijn ze heel trots op hem.