Férence Mulder van Zone.college wint alternatieve skillswedstrijd Ondernemer retail

De landelijke Skillsfinale Ondernemer retail kon dit jaar vanwege de pandemie niet doorgaan. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten.

Wellantcollege en Zone.college zorgden op 20 april samen voor een alternatief in de vorm van een onderlinge online wedstrijd. Studenten Jordy Brand, David Maris en Férence Mulder gingen de uitdaging aan om uit te maken wie de beker en de gouden medaille als beste groene mbo-ondernemer van 2021 in ontvangst mocht nemen.

De opdracht bestond uit het maken van een plan om een nieuw merk biologisch kattenvoer in de schappen van de Welkoop te krijgen. De studenten kregen hiervoor drie uur de tijd. Ze presenteerden hun plannen in een korte pitch en een video.

De deskundige juryleden, Nikki Frequin, eigenaar van een dierenspeciaalzaak in Dordrecht en  Paulien Geels van TekenKracht Coaching, beoordeelden de films en de pitch.

Férence Mulder van Zone.college (uit het Gelderse dorp Herwen) won de wedstrijd. Hij krijgt binnenkort de beker, de gouden medaille en een cadeaubon uitgereikt. Het zilver was voor Jordy Brand van Wellant. David Maris van Zone.college mag de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Volgens de jury is Férence goed in staat om de klant goed te motiveren en heeft hij een prettige zakelijke houding.

Het was de eerste keer dat Zone.college deelnam aan de wedstrijd Ondernemer retail. Férence en David werden begeleid door docenten Edgar Voortman en Regien Mendel.

Férence was verrast over zijn overwinning: “Ik hoorde pas een maand geleden dat ik mee kon doen. Ik heb nog wel flink geoefend onder begeleiding van mijn docent Edgar Voortman”. Hij heeft van deze ervaring geleerd om veel meer te denken als ondernemer en wil volgend jaar zeker meedoen met de Skillsfinale.