Geo, data & design bezoekt het Kadaster

Praktijk-rijk onderwijs vinden we erg belangrijk bij Zone.college. Ook studenten Geo, data & design gaan regelmatig op bezoek bij interessante praktijklocaties.  Zo zijn ze op vrijdag 18 november bij het Kadaster in Zwolle geweest. Hier kregen ze inzicht in de diverse werkzaamheden van het Kadaster. Die uiteenlopen van het maken van kaarten voor het buitenland op basis van luchtfoto’s, het actualiseren van de Nederlandse (digitale en analoge) kaart tot het verrijken van informatie (data) die achter de kaarten zit om zo kennis zichtbaar te maken.

De studenten hebben ontdekt dat er veel meer achter het Kadaster zit dan wat je wel eens bij de rijdende rechter ziet. Het is de praktijk van de boeiende en dynamische wereld van geo, data & design.

Praktijk centraal
Bij Zone.college staat leren in de praktijk centraal. Studenten werken vanaf het begin van de opleiding aan beroepsopdrachten. Deze opdrachten worden uitgevoerd in én voor de beroepspraktijk. Tijdens de lessen op school en op verschillende praktijklocaties doen studenten kennis en ervaring op en ontwikkelen ze hun vaardigheden. Veel studenten lopen stage bij bedrijven in de regio, maar er bestaan ook veel mogelijkheden om in het buitenland ervaring op te doen.