Gouden Schoolkantine Schaal voor Zone.college Almelo

De schoolkantine van onze locatie in Almelo heeft onlangs de gouden Schoolkantine Schaal 2020-2021 van het Voedingscentrum verdiend. De schaal is de bekroning op het harde werk voor de gezondere inrichting van de schoolkantine.

We hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Ten minste 80% van het aanbod bestaat uit gezonde broodjes, fruit, salades en andere gezonde producten. Ook is er altijd water beschikbaar om te drinken. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan.

Toekomst
De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Kijk hier voor meer informatie over De Gezonde Schoolkantine.