Groenbranche blijft opleiden ondanks coronacrisis

Uit het onderzoek ‘Arbeidsmarkt en Onderwijs’ van de branchevereniging VHG blijkt dat de coronacrisis nog geen invloed lijkt te hebben op het opleiden van jonge vakmensen in de groenbranche. Ruim de helft van de respondenten (leden van de VHG) heeft momenteel een bbl- of bol-leerlingen in dienst. Bijna 75% wil komend schooljaar een leerling plaatsen. Dit biedt perspectief voor iedereen die zich wil bij- of omscholen in het groen.

Zone.college heeft de afgelopen weken op verschillende manieren opleidingen in de groenbranche onder de aandacht gebracht. Voor om- en of bijscholing bieden we onder meer de BBL-opleidingen Tuin & landschap en de brancheopleidingen van de VHG. De opleidingen starten allemaal in september en er zijn nog een aantal plekken beschikbaar.

Het onderzoek van de VHG geeft aan dat de groenbranche zit te springen om vakmensen. Een ruime meerderheid van de deelnemende bedrijven verwacht namelijk dat het aantal vaste en flexibele medewerkers in de tweede helft van dit jaar gelijk blijft of toeneemt. Zone.college werkt samen met de VHG aan het opleiden van deze vakmensen. Kijk hier voor meer informatie over alle opleidingen hovenier voor volwassenen.