Kennismaken met het groene voortgezet onderwijs in Almelo

Op 1 december organiseert Zone.college Almelo een online open dag over het vmbo Groen en Het Groene Lyceum. In een mooi online programma met presentaties, veel video’s en een virtuele rondleiding kan iedereen kennismaken met de school en het onderwijs. De online expeditie-pagina is vanaf 9.00 uur te bezoeken. Tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen bezoekers ook live vragen stellen via teams. Aanmelden kan via de website.

Bij Zone.college Almelo volgen op dit moment bijna 700 leerlingen een groene vo-opleiding. Leerlingen die kiezen voor het vmbo Groen krijgen in vier jaar een goede basis voor een vervolgopleiding in het (groene) mbo. Leren gebeurt door zelf te ontdekken, te doen en te ervaren. En veelal in een groene omgeving met moderne en leuke praktijkruimtes, zoals dierverblijven, keukens, tuinen en technieklokalen.

Praktische route naar het hbo
In Groene Lyceum worden leerlingen met een Tl/havoadvies in een zesjarig traject voorbereid op het hbo. Het Groene Lyceum biedt afwisseling van theorie en praktijk en een doordachte mix van digitale leeromgeving en offline lesmethoden. Leerlingen worden begeleid door een persoonlijke studiecoach. Na afloop hebben ze een volwaardig vmbo-diploma (GL/TL) en een mbo-diploma op niveau 4; een mooie start voor het hbo.

De online open dag is vanaf 9.00 uur te bekijken. Tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen bezoekers ook live vragen stellen via teams. Onder meer de leerlingenraad, de ouderadviescommissie en docenten van diverse vakken zitten klaar. Ook zijn er collega’s die meer kunnen vertellen over het onderwijs en de leerlingbegeleiding op de locatie.