Kerstbakjes maken in de eigen klas in plaats van in de Zone.college Twello kas

In december komen normaal gesproken zo’n 3.000 groep 8-leerlingen uit de regio op bezoek om in de kas van Zone.college Twello de mooiste kerstbakjes te maken tijdens de Zone.college Experience. Enthousiaste docenten geven instructies, tussendoor is er tijd voor een polonaise, zelf gemaakte koekjes en drinken worden uitgedeeld en dieren kunnen worden geaaid. Helaas was dat dit jaar vanwege de Corona-maatregelen allemaal niet mogelijk.

Maar daar heeft de school uit Twello een goede oplossing voor bedacht: kerstbakjes maken in de eigen klas! Bijna 100 basisscholen hebben zich hiervoor opgegeven. Het was een behoorlijke logistieke operatie, maar met goede hulp van de eigen leerlingen voor het sorteren van alle materialen en medewerkers voor het bezorgen is het gelukt! In 1 week tijd zijn alle pakketten bij de scholen bezorgd. Met behulp van een instructiefilmpje konden de groep 8-leerlingen alsnog een prachtig kerstbakje maken. Een aantal scholen heeft zelfs de kerstbakjes bezorgd bij verzorgingshuizen in de buurt en de bewoners waren er heel blij mee.

Op 22 en 23 januari 2021 vinden de online open dagen plaats. Voor het interactieve online programma kunt u zich binnenkort aanmelden via: www.vmbozone.nl/open-dagen-twello