Leerzame Praktijkervaring: Project Dorpsstraat

In de winterperiode werkten de derdejaars studenten van niveau 3 en 4 van de opleiding Groen, grond & infra van onze locatie in Doetinchem aan het ‘Project Dorpsstraat’. Dit project bood onze studenten een waardevolle kans om praktijkervaring op te doen.

Praktische Uitvoering en Reflectie
De studenten begonnen met het lezen en begrijpen van technische tekeningen. Vervolgens stelden ze plannen op voor een dorpsstraat van 100 meter lang. Nadat deze plannen waren goedgekeurd, gingen ze aan de slag met de uitvoering. Op het terrein voor onze school bouwden ze drie model dorpsstraten van elk 5 meter. Hierbij richtten ze zich niet alleen op straatwerk, maar ook op belangrijke elementen zoals afwatering, parkeervoorzieningen, groenvoorzieningen en straatverlichting. Na afronding van de projecten volgde een grondige inspectie en nacalculatie. Alle stappen werden zorgvuldig gedocumenteerd in verslagen, en de projectgebieden werden keurig opgeruimd.

Verrijkende Bedrijfsbezoeken: Hoornstra en Van Kessel
Om hun praktijkervaring aan te vullen, bezochten de studenten bedrijven zoals Hoornstra in Doesburg en Van Kessel in Didam. Hier kregen ze inzicht in zowel de theoretische als praktische aspecten van straatwerkprojecten, waardoor hun kennis verder werd verrijkt.