Meedansen tijdens optreden Redo bij Zone.college in Enschede

Om het schooljaar af te sluiten gaf Redo op woensdag 7 juli een aansprekend optreden voor klassen 1 en 2 in Enschede. Na afloop kregen de leerlingen een ijsje en haalden ze hun rapport op.

Redouan Ait Chitt is internationaal geroemd breakdancer en motivational speaker. Zonder enige medische verklaring werd Redo geboren met verschillende fysieke beperkingen. Hij heeft een kortere rechterarm zonder ellebooggewricht en een totaal aan vijf vingers, twee aan zijn rechterhand en drie aan zijn linker. Hij mist zijn rechterheup, heeft een korter rechterbeen en loopt met behulp van een prothese. Ondanks alle complicaties heeft Redo nooit toegelaten dat dit zijn leven negatief zou beïnvloeden.

In zijn voorstelling bij Zone.college in Enschede vertelt hij zijn levensverhaal onder het motto: No excuses, no limits. Als kind kreeg hij te maken met veel vooroordelen en tegenslagen. Hij weigerde gebruik te maken van alle speciale hulpmiddelen en aanpassingen die hem door artsen en specialisten werden aangeboden.

Zijn zichtbare handicap maakte veel indruk op de leerlingen, maar vooral ook hoe hij daar zelf zo positief mee omgaat. Hij ziet meer mogelijkheden dan beperkingen. Volg altijd je passie.

De leerlingen waren enthousiast over het persoonlijke optreden. Een aantal leerlingen en docenten mochten tijdens de warming-up meedansen. Klas 1 had om 12:00 uur de voorstelling, daarna haalden ze hun rapport op en kregen ze een ijsje. Voor klas 2 begon hetzelfde programma om 14:00 uur.