Met diploma Veehouderij relatiebeheerder worden? Ruben doet het

Aan het einde van hun mbo-opleiding weten studenten Veehouderij van Zone.college precies hoe ze een agrarisch bedrijf kunnen runnen. Met de kennis, vaardigheden en ervaringen die de studenten tijdens de opleiding opdoen, kunnen ze na hun opleiding op veel verschillende plekken aan het werk. Zo ook oud-student Ruben van der Woude (23). Hij werkt sinds 2020 als relatiebeheerder bij ‘Roots, dat werkt!’, een uitzendbureau voor onder andere de agrarische sector.

Als relatiebeheerder bij ‘Roots, dat werkt!’ zoekt Ruben medewerkers voor zijn relaties en doet hij personeelsbemiddeling. Maar zijn werk bestaat ook uit het aantrekken van nieuwe relaties in zijn werkgebied Overijssel. “Roots wil graag groeien, dus moet je ook op zoek naar nieuwe klanten en daar hoort een stukje acquisitie bij.” Er zijn meerdere kanten die zijn werk leuk maken. “Het werken met mensen en die mensen helpen bij het zoeken naar een baan, maar ook het contact met veehouders en de bedrijfsbezoeken.”

Reilen en zeilen

Wat hij tijdens zijn opleiding Veehouderij in Hardenberg en in de praktijk heeft geleerd, kan hij nu goed inzetten tijdens zijn werk. “Ik weet hoe het reilt en zeilt bij de boer en hoe bepaalde dingen in elkaar steken. Wanneer een boer het over een type melkstal heeft, is het fijn dat je begrijpt waar het over gaat.” Ruben benadrukt dat hij nog steeds aan het leren is maar dat het fijn is dat hij kan terugvallen op de kennis die hij van het vak veehouderij heeft. “Dit werk in de agrarische sector was zonder die kennis lastig geweest.”

Naast zijn werk bij het uitzendbureau melkt Ruben ’s avonds ook nog koeien bij een veehouder. “Dat vind ik leuk om te doen,” zegt Ruben, “dus daarbij komt wat ik heb geleerd ook goed van pas.”

Verder groeien

Ruben heeft een duidelijk toekomstbeeld. Hij wil graag meer kennis opdoen en samen met zijn collega’s van ‘Roots, dat werkt!’ verder groeien en bekender worden. “Dat mensen over een paar jaar tegen anderen die werk in de agrarische sector zoeken, zeggen ‘dan moet je bij Ruben van ‘Roots, dat werkt!’ zijn’.”

Loop stages bij verschillende bedrijven

Ruben wil de huidige en toekomstige Veehouderij studenten graag nog iets meegeven: “Geniet van je opleiding, het is een mooie tijd. Maar kijk ook goed rond en loop verschillende stages. Want zo krijg je een beter beeld van wat er allemaal mogelijk is met de opleiding Veehouderij.”