Minister Slob op bezoek bij Zone.college Zwolle

Op maandag 8 oktober bracht minister Arie Slob een werkbezoek aan Zone.college Zwolle. De minister voor Basis- en voortgezet onderwijs ging tijdens het werkbezoek in gesprek met het College van Bestuur, docenten en leerlingen over de ontwikkelingen binnen het Groene vmbo en de begeleiding van leerlingen. Ook de samenwerking met andere Zwolse vmbo-scholen en de inzet van het bedrijfsleven bij het onderwijs kwamen aan de orde.

‘We zijn blij met het bezoek. Het biedt de mogelijkheid om te laten zien hoe mooi ons Groene vmbo is, hoe bevlogen onze medewerkers en hoe actief onze leerlingen’, aldus Mark Nijenmanting, locatiedirecteur Zwolle. ‘Want er gebeuren heel veel mooie dingen binnen het vmbo.’

Tijdens de rondleiding door de school bezocht Slob ook de lessen Voeding en Dier; twee vakken die kenmerkend zijn voor het Groene vmbo. Ook bezocht hij de zogenaamde Groen+ voorziening; de plek binnen Zone.college Zwolle waar leerlingen extra begeleiding en ondersteuning krijgen wanneer nodig.

Minister Slob gaat zo vaak mogelijk op werkbezoek bij scholen om van docenten en leerlingen te horen hoe het gaat met het onderwijs. ‘Het bijzondere aan deze school is dat het voortgezet onderwijs en het mbo onder één dak zitten. Met groen, voeding en dier bieden ze een inspirerende leeromgeving voor de leerlingen’, aldus de minister over de Zwolse onderwijsinstelling.