“Nog steeds is elke dag een uitdaging”

Waar komen studenten van Paard.zone terecht? Die vraag krijgen we regelmatig. Daarom laten we oud-studenten aan het woord. Met deze keer Ceryl Hissink.

 

“Nog steeds is elke dag een uitdaging”

 

Mijn naam is Ceryl Hissink, 21 jaar en sinds juli 2017 ben ik werkzaam bij Willem Greve Sportpaarden. Ik heb de BOL opleiding Paardensport in Zwolle gedaan en wist eigenlijk niet goed wat ik wilde. Verder leren of gaan werken? Ik had een oud stageadres waar ik terecht kon zodat ik in ieder geval wat geld kon verdienen terwijl ik verder keek naar een andere opleiding.

 

In mijn laatste stage weken werd ik getipt door een docent dat Willem Greve nog een stalruiter zocht. Ik was gelijk heel enthousiast, maar twijfelde ook omdat zijn stal een stuk professioneler is dan ik gewend was. Mijn moeder zei meteen dat ik er voor moest gaan; wie niet waagt wie niet wint! Vervolgens heb ik gebeld en wat meeloopdagen gehad en het klikte vrijwel meteen.

 

Inmiddels ben ik bijna anderhalf jaar werkzaam bij Willem en nog steeds is elke dag een uitdaging. Ik krijg veel verantwoordelijkheid wat het rijden van de paarden betreft. Zowel jonge paarden als zijn Grand Prix-paarden; ik mag alles rijden. Vanaf het begin was dat al zo.

 

Ook mijn rijstijl is enorm veranderd. Hier heeft Willem ook heel veel tijd en energie in gestoken tot op de dag van vandaag. Ik wist dat ik wel netjes kon rijden en gevoel had, maar ik ben echt heel anders gaan kijken naar het paardrijden. Want echt goed paardrijden, dat kunnen er maar weinig. Willem is echt gebrand op het rijden met je zit en been. Dit is voor mij nog steeds een uitdaging maar het gaat elke dag een stukje beter. Hoe hectisch mijn rijden voorheen wel eens kon zijn, hoe meer ontspannen het nu is. Dit heb ik ook te danken aan Wim Bonhof, waar ik elke twee weken les van krijg. Hij werkt echt vanuit de ontspanning, het klikt erg goed tussen ons.

 

Sinds een paar maanden heb ik twee jonge paarden die ik uit mag brengen op concours. Dit vind ik echt heel leuk om te doen! Met eentje heb ik net de GMB Jongepaardencompetitie afgesloten. Op concours gaan was geen vereiste voor mij, het liefst blijf ik lekker bij huis ‘achter de schermen’. Maar ik moet zeggen dat het wel uitdagender is geworden, nu train ik tenminste ook ergens voor. Ik ben blij dat Willem mij deze kans heeft gegeven!