Online open dag mbo Zone.college op 29 januari 

Kennismaken met groene beroepen, informatie krijgen over opleidingen, in gesprek gaan met docenten en studenten en enthousiast worden! Dat zijn de ingrediënten van de online open dag mbo van Zone.college op 29 januari 2021 van 15.00 tot 21.00 uur. Vanwege de corona-maatregelen organiseert deze groene onderwijsinstelling alleen een online editie van de open dag mbo. Aanmelden voor de online open dag is verplicht en kan via het aanmeldformulier op zone.college/opendagenmbo. 

Na inschrijving ontvangen toekomstige mbo-studenten een unieke link naar een speciaal platform met informatie over de gewenste opleidingsgroep. Op dit unieke opleidingsplatform geven docenten en studenten van verschillende locaties uitleg over onder meer het onderwijs, de (internationale) projecten en de vele beroepsmogelijkheden. Ook worden er verschillende livepresentaties gegeven. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor meer dan 17 opleidingsgroepen.  

Helaas kunnen de locaties in Almelo, Deventer, Doetinchem, Hardenberg en Zwolle niet in het echt de deuren openen. De ontwikkelingen rondom het coronavirus maken dat het fysiek ontvangen van groepen mensen op locatie niet verantwoord is. De komende weken onderzoeken de locaties en opleidingen wel de mogelijkheden om (zodra het mogelijk is,  maar in ieder geval na januari 2021) op kleine schaal potentiele studenten persoonlijk kennis te laten maken met de locaties en het groene mbo.

In november organiseerde Zone.college ook een online open dag. De informatie die toen gegeven werd wordt door de opleidingen aangevuld met nieuwe gegevens. Ook zullen bezoekers eenvoudiger een kijkje kunnen nemen bij andere opleidingen.