Open dag bij Zone.college Almelo

Op woensdag 24 januari opent Zone.college Almelo de deuren voor basisschoolleerlingen van groep 7 en groep 8. Zij kunnen die dag samen met hun ouders en/of verzorgers op expeditie in de school. Er valt van alles te beleven. Het thema van de open dag is ‘Op Expeditie’. Met een speciale plattegrond kunnen bezoekers door de school lopen en vooral de sfeer proeven bij Zone.college. Docenten, leden van de Ouder Advies Commissie (OAC) én leerlingen van vmbo Groen en Het Groene Lyceum zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen. De open dag is van 15.00 tot 20.30 uur.  Aanmelden voor de open dag kan via de website.

Kennismaken met vmbo Groen en Het Groene Lyceum
Onderwijs in een groene omgeving. Dat is Zone.college. Je krijgt bij Zone.college naast de algemene vakken veel praktijklessen waar je werkt met dieren, planten, bloemen, voeding en techniek. Op de open dag kunnen leerlingen sfeer proeven en meer te weten komen over het vmbo Groen en Het Groene Lyceum. Leerlingen die kiezen voor vmbo Groen kunnen met hun vmbo-diploma makkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo. Leerlingen die kiezen voor Het Groene Lyceum worden in een zesjarig traject voorbereid op het hbo. Het Groene Lyceum is voor leerlingen met havo-capaciteiten en die het liefst leren door denken en doen.

Vakmanschapsroute
In Almelo wordt ook de Vakmanschapsroute aangeboden. Dit is een praktische route naar een mbo-diploma niveau 2 in zes verschillende groene richtingen. De Vakmanschapsroute is er speciaal voor basisberoepsgerichte leerlingen (en erg praktische ingestelde kaderberoepsgerichte leerlingen) die graag verder willen leren en werken in het groen. De route start in het derde leerjaar van het vmbo en duurt in principe 4 jaar. Tijdens de open dag van 24 januari zijn studenten en docenten aanwezig om over hun ervaringen te vertellen.

Klik hier voor meer informatie over aanmelden en het actuele programma.