Open dag bij Zone.college Almelo

Op woensdag 24 januari opent Zone.college Almelo de deuren voor basisschoolleerlingen van groep 7 en groep 8. Zij kunnen die dag samen met hun ouders en/of verzorgers op expeditie in de school. Er valt van alles te beleven. Aanmelden voor de open dag kan via de website.

Onderwijs in een groene omgeving. Dat is Zone.college. Naast de algemene vakken krijgen leerlingen veel praktijklessen waar ze werken met dieren, planten, voeding en techniek. Op de open dag kunnen leerlingen sfeer proeven en meer te weten komen over het Vmbo Groen en Het Groene Lyceum.

Kennismaken met Vmbo groen en Het Groene Lyceum
Leerlingen die kiezen voor Vmbo Groen kunnen met hun vmbo-diploma makkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo. Leerlingen die kiezen voor Het Groene Lyceum worden in een zesjarig traject voorbereid op het hbo. Het Groene Lyceum is voor leerlingen met havo in het advies en die het liefst leren door denken en doen.

Op Expeditie door de school
Het thema van de open dag is ‘Op Expeditie’. Met een speciale plattegrond kunnen bezoekers door de school lopen en meedoen aan verschillende activiteiten en workshops. Docenten en leerlingen van Vmbo Groen en Het Groene Lyceum zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen. De open dag is van 15.00 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via de website.

Vakmanschapsroute
In Almelo wordt ook de Vakmanschapsroute aangeboden. Dit is een praktische route naar een mbo-diploma niveau 2 in vijf verschillende groene richtingen. De Vakmanschapsroute is er speciaal voor basisberoepsgerichte leerlingen (en erg praktische ingestelde kaderberoepsgerichte leerlingen) die graag verder willen leren en werken in het groen. De route start in het derde leerjaar van het vmbo en duurt in principe 4 jaar. Tijdens de open dag van 24 januari zijn studenten en docenten aanwezig om over hun ervaringen te vertellen.

Bezoek www.zone.college voor meer informatie over aanmelden en het actuele programma.