Open Dag vmbo en Het Groene Lyceum Almelo 27 november 2019

Kennis maken met het vmbo Groen en Het Groene Lyceum in Almelo? Dit kan tijdens de Open dag op woensdag 27 november 2019 van 15.00 tot 20.00 uur. Leerlingen uit de hoogste groepen van de basisschool kunnen zich samen met hun ouders/verzorgers persoonlijk laten informeren over het onderwijs, de manier van lesgeven en de begeleiding van leerlingen. Ook het unieke karakter van beide leerroutes komt aan bod.In een informele setting maak je kennis met docenten, vakken, leerlingen en de school. En in speciale voorlichtingsrondes vertellen we alles wat je wilt weten! 

Vmbo Groen
Leerlingen die kiezen voor het vmbo Groen krijgen in vier jaar een goede basis voor een vervolgopleiding in het (groene) mbo. Bij het vmbo Groen leren leerlingen in een groene omgeving. Hierbij gaat het niet alleen om het leren van kennis, maar ook om het leren kennis toe te passen. Leren gaat beter door doen. Bijvoorbeeld door zelf een tuintje aan te leggen of een telefoongesprek in het Engels te voeren. Natuurlijk is de ontwikkeling van sociale en praktische vaardigheden onmisbaar. Dit gebeurt tijdens (maatschappelijke) stages, praktijklessen, projectweken en trainingen. Wij bieden leerlingen herkenbare vakken, zoals Nederlands, wiskunde, aardrijkskunde/geschiedenis en techniek.

Het Groene Lyceum
Het Groene Lyceum is de plek voor leerlingen die makkelijk leren en goede scores op toetsen halen, houden van leren in de praktijk en feeling hebben met de groene omgeving. In een ondernemend traject gaan theorie én praktijk hand in hand. Na afloop hebben de leerlingen een volwaardig vmbo-diploma (GL/TL) en een mbo-diploma op niveau 4. Hiermee hebben ze een prima startbewijs voor het hbo in handen.

Open dag Zone.college Almelo
15.00 uur tot 20.00 uur
Bornerbroekstraat 348, Almelo

Meer informatie open dag Almelo