Opleiding Wildlife van Zone.college gaat verdere samenwerking aan voor praktijk-rijk leren

De opleiding Wildlife van Zone.college werkt samen met: Stichting Apenheul in Apeldoorn, Burgers’ Zoo in Arnhem, World of Birds in Erica en Dierenpark Amersfoort in Amersfoort. Een samenwerking die ervoor zorgt dat studenten Wildlife al bij de start van hun opleiding profiteren van alle mogelijkheden die deze partijen bieden.

De mbo-opleiding Wildlife van Zone.college werkt al langer samen met Stichting Apenheul, Burgers’ Zoo, World of Birds en Dierenpark Amersfoort. Nieuw aan de samenwerking is dat eerstejaars studenten Wildlife al aan het begin van hun opleiding praktijkervaring opdoen. Zij gaan vanaf het einde van deze maand één dag in de week, voor acht weken werken bij een van deze vier bedrijven.

Praktijk-rijk onderwijs van Zone.college
Voor studenten is het belangrijk dat hun opleiding goed aansluit bij de beroepspraktijk. Leren in een reële beroepssituatie werkt hierbij het best. Het vak van dierverzorger is vooral een praktisch beroep, waarbij het grootste deel van de dag fysieke arbeid verricht wordt voor de verzorging van de dieren. Tijdens de opleiding leren studenten de theoretische kant van het beroep op school, voor de praktijk kunnen zij terecht bij de samenwerkingspartijen. De student leert hier de basiswerkzaamheden van dierverzorgers. Denk hierbij aan werkzaamheden als verblijven schoonmaken, poetsen, mest kruien, harken, vegen, voer klaarmaken en takken snoeien. Het is belangrijk dat de student leert om deze werkzaamheden uit te voeren en weet dat dit dagelijkse werkzaamheden zijn die bij dit beroep horen.

Iedereen enthousiast
Studenten, begeleiders van de bedrijven en docenten zijn enthousiast over de samenwerking. Studenten zien het als een goede aanvulling op de lesstof en vinden het fijn om zelf praktisch bezig te zijn en onder begeleiding van experts ervaring op te doen. Het werken in de praktijk biedt hen ook de mogelijkheid om met dierverzorgers te praten over het vak ‘dierverzorger’, vragen te stellen over de verzorging van dieren en over de rol van dierentuinen/opvangcentra. Voor de praktijkbegeleiders van de bedrijven biedt deze samenwerking de mogelijkheid om met jonge frisse mensen te werken en zo een belangrijke bijdrage aan het onderwijs te leveren. Zone.college en de vier praktijk bedrijven zien deze nieuwe verbintenis dan ook als een mooie samenwerking voor de toekomst.