Studenten en oud student Zone.college vallen in de prijzen bij Hoefsmeden wedstrijd 2022

Op 18 en 19 maart werd in Equicentrum Sprong Vooruit in het Oost-Brabantse Rijkevoort gestreden om de titel De Beste Allround Hoefsmid van Nederland. Naast deze titel werd ook de leerlingenwedstrijd 2022 georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden.

Allround Hoefsmid

Hij is nog maar twee jaar aan het werk als gediplomeerd hoefsmid en wordt nu al de Beste Allround Hoefsmid 2022! Mathijs Hordijk, hier op de foto met trotse praktijkdocent Joop Wijnen mag zich Beste Allround Hoefsmid 2022 noemen. De hoefsmeden werden beoordeeld op de inrichting van de mobiele werkplek, klantvriendelijkheid, vakmanschap op het gebied van bekappen en beslaan en op ergonomie. In totaal deden er 26 deelnemers aan de wedstrijd mee.

 

Leerlingenwedstrijd

Speciaal voor derdejaars studenten werd er een leerlingenwedstrijd georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden. De studenten werden op dezelfde punten beoordeeld als de beroepshoefsmeden. Wel mochten studenten de paarden diagonaal beslaan in plaats van rondom. Ook hier vielen studenten van Zone.college in de prijzen. Studenten van Zone.college wonnen de 1e, 2e, 3e en 4e prijs. Jeffry Kinds werd de winnaar en won de leerlingenwedstijd met een klein puntje verschil van Jorn Kuipers. Rico Potze werd 3e en Roy Teunissen behaalde de 4e prijs.