Zwolse mbo-scholen lanceren gezamenlijk platform: MBO regio Zwolle

Om vmbo-leerlingen een extra tool te bieden in hun zoektocht naar een geschikte vervolgopleiding hebben Cibap vakschool voor vormgeving, het Deltion College, Landstede MBO, mbo Menso Alting en het Zone.college de handen in elkaar geslagen en een nieuw gezamenlijk online platform gelanceerd: MBO regio Zwolle.

Om leerlingen, hun ouders/verzorgers en decanen te ondersteunen in het studiekeuzeproces hebben de Zwolse mbo-scholen een platform gebouwd waarop alle mbo-opleidingen in de regio Zwolle zijn ingedeeld naar interessegebieden. De indeling op interessegebieden maakt het zoeken van een opleiding voor studiekiezers makkelijker. Het is sneller duidelijk welke opleidingen bij zijn interesses passen en welke scholen deze opleidingen aanbieden. Vervolgens kan de leerling zich verder verdiepen: ‘Welke school past bij mij?’, ‘Wanneer zijn daar open dagen, meeloopdagen of andere voorlichtingsactiviteiten?’.

De Zwolse mbo-scholen hopen zo een extra steuntje in de rug te bieden aan jonge studiezoekers, hun ouders/verzorgers en decanen.