Carline en Annoeschka naar Skills the Finals in de RAI Amsterdam

Van 20 t/m 22 maart zijn de Skills the Finals in de RAI Amsterdam. Bloem & styling studente Carline Refuge doet 21 maart namens Zone.college mee aan de strijd om de beste bloembinder van Nederland te worden. Bloem & styling docent Annoeschka Turksema gaat mee als Carlines Skills-begeleider en supporter. Ze gaan samen vloggen om je te laten zien wat er allemaal gebeurt tijdens deze kampioenschappen! Houd onze Zone.college Instagram en LinkedIn in de gaten om de vlogs te bekijken. 

Carline is student Bloem & styling en zal tijdens de wedstrijd onze titel verdedigen! Oud-student Esther Weijenberg ging vorig jaar met de prijs naar huis en werd daarna 9e bij de EuroSkills in Boedapest en 6e bij de WorldSkills in Abu Dabi. Fantastische prestaties! Carline is gefocust, gedreven en maakt zeker een goede kans om in Amsterdam te winnen. 

Over Carline
Carline woont in Diepenveen en zit in het 3e leerjaar van de opleiding Bloem & styling Niveau 4. Ze volgt de keuzedelen ‘Doorstromen’ en ‘Trends en conceptueel bloemwerk’ en loopt stage bij Flora-Inn in Bathmen. Na haar opleiding wil ze verder studeren aan de Aeres Hogeschool in Wageningen om vakdocent te worden. 

Carline blinkt uit in haar materiaalkeuze en ziet de schoonheid van het ‘waardeloze goed’ in de natuur. Haar kracht ligt ook bij spraakmakende kleurencombinaties en verfijnd en gedetailleerd werken. Annoeschka Turksema, Carlines docent en begeleider tijdens de Skills, vertelt over Carline: “Creativiteit is wat iedereen ziet, maar doen wat niemand doet. Carline is een gedreven student met een bloemenhart.” 

      

Dierverzorging en Dierenartsassistent paraveterinair
14 en 15 februari deden al 2 andere Zone.college studenten mee aan Skills the Finals: Esther vertegenwoordigde ons Groene mbo voor de opleiding Dierenartsassistent paraveterinair en Madelon streed om de titel voor de opleiding Dierverzorging! Ze hebben helaas niet gewonnen, maar Esther en Madelon hebben een geweldig leerzame tijd gehad.

      

Over Skills the Finals
Skills the Finals is een uniek en gratis toegankelijk beroepenevenement, waar je je kunt laten inspireren en waar je kunt meedoen aan verschillende activiteiten. Leerlingen en studenten strijden in verschillende beroepen om de beste van Nederland te worden. Via voorrondes en kwalificaties/provinciale kampioenschappen worden de finalisten geselecteerd. En zij zijn niet voor niets zo ver gekomen: wat deze studenten doen is heel knap! De finalisten hebben 1 doel: uitblinken. Ze willen de allerbeste vakman of -vrouw worden in hun beroep. De winnaars van Skills the Finals maken kans op een plek in Team Nederland tijdens de internationale beroepenwedstrijden, zoals EuroSkills en WorldSkills. 

Informatie Groen onderwijs
Meerdere scholen die Groen onderwijs aanbieden, zijn samen aanwezig met een stand om uitleg te geven over Groene opleidingen en beroepen. Je kunt hier terecht met vragen over Groen onderwijs, toekomstige beroepen en over de eerdere Skills finales die hebben plaatsgevonden.