Sleuteloverdracht nieuwe schoolgebouw

Op 8 november was de sleuteloverdracht in Doetinchem. Dat gebeurde met knallende confetti en onder toezicht oog van docenten, medewerkers en leerlingen van het Eco-Schoolteam.

Het nieuwe Zone.college aan de Gezellenlaan is meteen herkenbaar als groene school. Wanneer de school straks helemaal af is, is het zowel binnen als buiten groen.  Met in het gebouw opvallende muren van mos, een grote vijver en een terrarium. Buiten heeft het gebouw een aardlaag, een groen dak van meer dan 1000 vierkante meter voor zonnepanelen, een grote kas, een dierenverblijf en een wei.

Meer maatwerk
Het gebouw is samen met het schoolteam en leerlingen ontworpen met het idee om leerlingen meer maatwerk te bieden. In het ronde schoolgebouw met veel glas zitten de lokalen en leerplekken rondom. Het is een compact gebouw. De ruimte wordt maximaal benut en de leerlingen houden toch een gevoel van nabijheid.

Slim gebouw
Bouwbedrijf Binx mocht het gebouw neerzetten. De nieuwe school is een duurzaam en een smart building. Met in het gebouw een waterfiltersysteem en een slim klimaatsysteem dat de temperatuur regelt, tot aan sensoren die aangeven hoe je optimaal gebruik kunt maken van alle ruimtes. Door het glazen dak komt veel licht binnen, waardoor er minder lampen nodig zijn. Ook wordt het water hergebruikt en is er een groen dak.

De leerlingen, studenten en medewerkers nemen na de kerstvakantie hun intrek in het nieuwe schoolgebouw.