Snel switchen naar een baan in het groen

Zone.college biedt korte omscholingstrajecten voor mensen die zich willen laten omscholen naar werk bij een hoveniersbedrijf of groenvoorziener. Onlangs is er een nieuwe groep gestart in Enschede. De deelnemers volgen een traject bestaande uit een leerperiode van 10 weken en een werkperiode van 6 maanden.

Leerwerktraject met baangarantie
Het traject is opgezet in samenwerking met Leerwerkloket Twente, WerkgeversServicepunt Twente, Gemeente Enschede en intermediairs Actief Techniek B.V. en Abeos. Uitkeringsgerechtigden behouden tijdens de leerperiode hun uitkering. Na een succesvolle leerperiode van 10 weken ontvangen de deelnemers een arbeidscontract van minimaal 6 maanden, waarna ze zich naar eigen inzicht verder kunnen ontwikkelen.

Praktijkgericht
In de hovenierssector is veel behoefte aan personeel en de verwachting is dat het aantal vacatures de komende periode gaat toenemen. Groot voordeel van het korte omscholingstraject dat Zone.college biedt, is dat het mensen snel inzetbaar maakt. Zo hoeven werkgevers minder tijd vrij te maken voor begeleiding bij de basisvaardigheden, zoals planten, snoeien, gazonaanleg en onderhoud van bestratingen. De leerperiode bestaat voornamelijk uit praktijklessen.

Meer informatie
Het vak hovenier is door het UWV geclassificeerd als kansberoep. Omscholing naar kansberoepen wordt gestimuleerd, ook met financiële tegemoetkomingen. Het Leerwerkloket kan hierover nadere informatie verstrekken.

Voorlichtingsactiviteiten in maart
Op 10 maart organiseert Zone.college een online voorlichtingsavond. Deze is van 18.00-20.00 uur. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier op de site. Lees meer >>

Op 25 maart organiseren Zone.college en Leerwerkloket Twente een bustour langs drie bedrijven voor iedereen die interesse heeft in werken in de groene sector. Deelname is gratis. Bezoek de website van Leerwerkloket Twente voor meer informatie over het programma en aanmelden. Er is een beperkt aantal plaatsen. Lees meer >>