Soft Skills trainingen voor veehouderijbedrijven

Naast vakvaardigheden en kennis hebben mbo-opleidingen ook veel aandacht voor zogenaamde soft skills, zoals communiceren, kritisch denken en probleemoplossend vermogen. Van toekomstige vakmensen wordt steeds vaker gevraagd dat deze persoonlijke vaardigheden goed zijn ontwikkeld. Ze horen dus thuis in ons onderwijs, omdat studenten ze nodig hebben om goede werknemers te worden. Dat vinden docenten niet allen, we krijgen het ook te horen vanuit het bedrijfsleven. Maar hoe gaat het bedrijfsleven om met deze soft skills? 

Zone.college in Almelo geeft docenten en stagebegeleiders uit de opleiding Veehouderij training in soft skills. Hierbij leren ze over hun gevoelens te praten en hoe ze om kunnen gaan met negatieve emoties. Pieter Koonstra, praktijkbegeleider, is helemaal enthousiast. “Ik kan allerlei cursussen volgen die mij beter in mijn vak als boer maken, over melken, voer, maar cursussen over omgaan met emoties voor boeren was ik nog niet eerder tegengekomen.”

RTV Oost maakte een mooie reportage over deze training, die wordt verzorgd door Hogenkamp Agrarische Coaching. Lees en kijk verder op Emotietraining voor docenten in boerenvak: “Praten niet snel over hun gevoelens” – RTV Oost